Privrednici žele da se ponovo uvede izmirenje poreza na odložen period

Na sednici parlamenta privrednika Regionalne privredne komore u Nišu pored ostalih aktivnosti, istaknuta su dva osnovna problema koje bi država mogla da reši i olakša poslovanje preduzetnika s ove teritorije.

foto Belami

Privrednici su se ovom prilikom složili da bi od nadležnih državnih organa trebalo ponovno zatražiti uvođenje takozvanog poreskog kredita na porez na dobit kao i smanjenje poreza i doprinosa na zarade. Ove dve tačke su, kako je istaknuto, prioritetni zahtevi privrednika.

Aleksandar Milićević, predsednik Regionalne privredne komore da postoji taj problem ukinutog poreskog kredita koji bi značajno podigao razvoj srdnjih preduzeća.

Do pre četiri godine taj poreski kredit je mnogo značio privrednicima. Sada ga nema, a svi se slažu da bi ga trebalo ponovo uvesti, a to u stvari znači plaćanje poreza na odložen rok. privrednici bi hteli da ulože, da se razviju i da im poreski organi dozvole plaćanje poreza u roku od dve, tri pa i više godina. kada oni zarade sa tim ulaganjem, oni onda mogu taj porez lako da plate. na taj način su se neke firme značajno uzdigle u poslovanju, a to bi sada bio dobar potez države – ispričao je Milićević za „Gradjanin.rs“.

Ovom sednicom parlamenta predsedavao je Andrija Radojičić predsednik Parlamenta privrednika PKS–RPK Niš, a na kojoj su dodeljene i nagrade privrednicima.

Za najbolje poslovne lidere na području niške privredne komore Nišavskog, Topličkog i Pirotskog okruga, proglašeni su Vujadin Šćekić, vlasnik kompanije „Jugo-impeks“ i dr Miloš Petrović, direktor Veterinarsko-specijalističkog instituta Niš.

Pekara „Branković“ i „Put-inženjering“ su dobitnici nagrade za doprinos razvoju privrede na području Regionalne privredne komore.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Niša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *