Priznanje niškoj doktorki iz oblasti operacije katarakte

Doktorka Maja Živković se nedavno vratila iz Antalije sa 51. Kongresa oftalmologa Turske gde je bila u ulozi pozivnog predavača i to jedan od tri, a među njima prof. Dr Wagih Aclimados sa Kraljevskog univerzitetat u Engleskoj. Profesor Aclimados je doskorašnji predsednik Evropskog borda oftalmologa, jedan od vodećih stručnjaka, učitelja i inovatora.

Dr Maja Živković je održala predavanje iz oblasti operacije katarakte i glaukoma najsavremenijim metodama. Nakon predavanja joj je uručena i povelja za posebne zasluge i doprinos razvoju očne struke.

Turska je lider svetske oftalmologije, zemlja koja ima preko 6000 očnih lekara, a učešće je uzelo preko 3000 lekara i stručnjaka. Radi se o mladoj perspektivnoj doktorki Kliničkog centra u Nišu, asistentkinji na katedri za očne bolesti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Doktorka Živković je prošle nedelje i promovisana u doktora nauka, a odbranila je doktorat iz oblasti glaukoma.

Dr Maja Živković je samo u oktobru mesecu bila predavač na nekoliko međunarodnih kongresa, jedan od značajnijih jeste i kongres EURETINA u Barseloni gde je održala usmeno predavanje. Njen rad je dosta zastupljen i u regionu, bila je predavač na međunarodnim kongresima i u Banja Luci, na Ohridu i mnogim drugim.
Dr Maja Živković je nedavno napunila 36 godinu, a već je autor i koautor u 57 radova koji su objavljeni u stručnim časopisima ili izlagani na kako domaćim, tako i stranim kongresima. Dobitnik je nagrade prof. dr Ljiljana Zergollern i Kresimir Čupak fondacije za najbolji naučni rad mladih oftalmologa na devetom kongresu CSCRS – Hrvatskog udruženja oftalmoloških hirurga za kataraku i refraktivnu hirurgiju.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Izostavili ste da je po njoj dobila ime privatna bolnica Klinika Maja , koju je otvorila njena majka , Profesor oftalmologije Medicinskog fakulteta u Nišu i višegodišnji Direktor Očne Klinike KC Niš, gde je i dr Majin brat takodje lekar i zbog čega je i Klinika dobila naziv…Klinika za majku i dete…Tako da je tu mnogo faktora upleteno u veliki uspeh…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *