Profesor Đole: Ako ste gledali prenos niške skupštine, videli ste da vlada haos

Bučnim aplauzom je večeras ispred Gradske kuće dočekan profesor Đokica Jovanović uz skandiranje „Đole, Đole“! On je jedan od inicijatora Udruženja predsednika skupština stanara, a koji dugo nije prisustvovao protestima ove organizacije zbog bolesti. On je bio u bolnici, a sada se kući oporavlja.

protest-prava

– Ako ste gledali sinoć Skupštinu Niša, vi ste videli da u javnom komunalnom sektoru vlada haos. Vi ste videli da tamo gde popuštaju sa cenama pripisuju sebi kao zaslugu. Nije tačno. To popuštanje se desilo zato što se borimo i izlazimo na ulicu. Iako nas nema u ogromnom broju, mi postajemo jedna važna i respektabilna sila i naš stav mora da se računa. Za nas zna cela Evropa. Neobično se radujem što smo zajedno pošli u ovu borbu da ljudi sačuvaju svoje živote. I da se izbore za opstanak. Sve druge organizacije imaju svoje lične i separatne interese. Jedino se mi borimo za naš goli i lični opstanak. I u tome smo najjači i to je naša snaga. Mi smo jedina organizacija koja deluje iz podrumskih prostorija. Ne tražimo telefone, kompjutere. Naše podrumče nam je sasvim dovoljno jer znamo za šta se borimo. Zahvaljujući članovima udruženja ja sam se nekako i izborio sa ovim s čim sam se borio – rekao je večeras profesor Đokica Jovanović, na protestu oko 500 Nišlija koji su zatražili hitnu smenu menadžmenata „Parking servisa“, Gradske toplane i JKP“Naisusa“.

protest
Duga kolona večerašnje šetnje

Saša Kostić predsednik udruženja dao je niškoj vlasti rok do 15. januara da smeni direktorijume ovih preduzeća. On je rekao da će protesti biti masovniji, ukoliko vlast to ne učini. Ivica Živković iz udruženja je govorio „o teroru pauka“.

protest-narod
Bučnim aplauzom dočekali profesora Đokicu Jovanovića

Kolona šetača je krenula od Gradske toplane preko lokacije gde je Niška televizija, a onda se „spustila“ Voždovom ulicom do Trga kralja Milana i Gradske kuće uz povike „Lopovi, Lopovi“, „Ostavke“.

M.S.

2 Comments

  1. Svaka čast. Ukoliko registruju udruženje kao političku stranku glasala bih za njih na sledećim izborima na lokalu jer osim njih za ove primitivce na vlasti u gradu sigurno neću kao što neću ni za tzv. i smešnu opoziciju zahvaljujući kojoj su ovi primitivci iz kaljača u kojima su sišli u Niš ušli u salonke, neću ni za onog dupeuvlakača od doktora Milisavljevića koji poltroniše nišlijama i mnogo ih voli kako se izbori približavaju a ustvari je jedan samoljubivi hvalisavac koji svaki dan smišlja šta će da predloži a onda to brže bolje objavi na facebook-u, twitter-u, instagramu, you tube i ne znam gde još ne, pa se pitam kad stigne da radi posao za šta je plaćen dok sve to ispostavlja i ishvali !? Ne znam samo gde je pomenuti bio prethodnih 20 godina jer je bio na vlasti i sa SPS-om a onda kao preletač i DS-om !?

  2. Ko nam vodi grad, stanje u Nišu je „odlično“ !? Svega stotinak hiljada gladnih i još toliko nezaposlenih, što bi bila izuzetna statistika za New York ili Moskvu, npr. Sreća pa oni što rade neračunajući državne firme i javna preduzeća, imaju vrlo pristojna primanja, neki čak i preko 20.000 dinara !
    Al’ zato će nam peva Ceca za srpsku novu godinu ! Jeeee !
    Izgleda kao i za Bregovića, nepoznati donator uplatio, ovog puta, čak 100.000 evra ! Mašala !
    Da ne budem cinik i nezahvalnik, za pet puta manju cifru su mogli da kupe novogodišnju i božićnu rasvetu za čitav grad, bar bi se naša siromašna deca radovala više od mesec dana !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *