Proglašen štrajk zaposlenih u auto školama zbog nameta države

Preko dvadeset auto škola iz Niša, Pirota i Zaječara jutros na niškom poligonu su proglasili jednosatni štrajk zbog, kako kažu, novih i izmišljenih nameta propisanih od države.

Deo štrajkača iz auto škola (KLIK ZA UVEĆANJE)

Instruktorima vožnje, predavačima i ispitivačima je prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja naloženo da pohađaju seminar koji košta 10.000 dinara i polažu ispit za licencu gde bi trebali da izdvoje 15.000 dinara.

Ta provera znanja je način da nam se uzme novac i ništa drugo. Na seminarima koji su preskupi nas ne edukuju nekim novim stvarima nego nas uče znakovima, ili da bi trebalo pred put na letovanje da izvadimo iz vozila zimsku opremu kako bi imali više mesta u prtljažniku… – ističu okupljeni danas na poligonu u Nišu.

Ovaj štrajk se odvija u mnogim gradovima Srbije, a u Beogradu su instruktori vozilima izašli na ulice prestonice.

Mi smo podneli predlog Agenciji za bezbednost saobraćaja da se ta rečenica u članovima izbriše jer bi se mi i složili s tom proverom znanja, ali da to ima nekog efekta, a ovako je potpuno besmisleno. Tu postoji još jedna stvar. Okoliko iz neke škole, instruktor ne položi ispit, preduzeće bi ostalo bez dozvole za rad, a samim tim i porodice zaposlenih bi ostale bez primanja. Naš predlog je da za predavače, ispitivače, instruktore postoje obavezni seminari gde bi se zaista edukovali, ali i da se time po automatizmu produžava dozvola za rad – kažu štrajkači.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *