Proglašena vanredna situacija u opštini Palilula (foto)

Gradonačelnik Grada Niša, Darko Bulatović, proglasio je danas vanrednu situaciju na celoj teritoriji Gradske opštine Palilula zbog zdravstvene ugroženosti stanovništva.

Elementarne nepogode, otapanje snežnog pokrivača i velike padavine, izazvale su poplave u naselju “9.Maj” u Novom Selu kao i zamućene vode za piće u selima Vukmanovo, Berbatovo, Donje Vlase i delu sela Gabrovac (vikend naselje).

U skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama Republike Srbije a na inicijativu Gradske opštine Palilula i mišljenja Štaba za vanredne situacije proglašeno je ovo stanje. Za stanovnike ovih sela obezbeđene su cisterne sa vodom za piće.

Ugrožena područija su obišli i izvršili nadzor timovi Instituta za javno zdravlje u Nišu, na delu poplavljene teritorije u obimu “A pregleda“ po svim parametrima koji se rade u Institutu. Sačinjen je izveštaj sa predlogom mera.

Po rečima predsednika Gradske opštine Palilula, Aleksandra Ždrala, za saniranje posledica poplava u naselju “9.Maj”, po ovoj uredbi, trenutno će se angažovati svi raspoloživi kapaciteti javnokomunalnih preduzeća, građevinske operative, resursi kompanija ustanova i organizacija koje se nalaze na ugroženoj teritoriji , pripadnici vojske i policije, zdravstvene ustanove.

Uprava Gradske opštine Palilula je uvela stalno dežurstvo radi nadzora i pomoći stanovništvu. Sve informacije mogu se dostaviti na telefon 018/290-608.

tekst i foto: D. Vidojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *