Proizvodi sa juga pronašli put do domaćeg maloprodajnog tržišta i na izvoznom tržištu EU

Projekat „Agro Akcelerator“ koji čini grupa zadruga, socijalnih preduzeća i uspešnih poljoprivrednih proizvođača sa područja južne i zapadne Srbije, u poslednje vreme se bavio podrškom zadrugama i malim proizvođačima kako bi proizveli i plasirali na tržištu finalne proizvode visokog kvaliteta. Deo rezultata i proizvoda predstavljen je na promotivnom događaju u Nišu.

Iz projekta „Agro Akcelerator“ kažu da su proizvodi sa juga pronašli put do domaćeg maloprodajnog tržišta i na izvoznom tržištu EU, kao i da su zahvalni Udruženju ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša na ukusnim specijalitetima i gostoprimstvu.

„Originalna i autohrona Lokošnička začinska paprika iz okoline Leskovca, domaća sprža iz Bujanovca i pečurke lisičare sa Vlasine, pronašle su put do domaćeg maloprodajnog tržišta i na izvoznom tržištu EU“ –  navode iz projekta Agro Akcelerator.

Ovaj projekat realizuje se u sklopu većeg projekta „Ekonomska inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u južnoj Srbiji“ koji realizuju u partnerstvu Udruženje Kamenica, međunarodna organizacija za preduzetništvo Roma REDI i švajcarska fondacija HEKS-EPER.

Agro Akcelerator funkcionalno čini grupa zadruga, socijalnih preduzeća i uspešnih poljoprivrednih proizvođača sa područja južne i zapadne Srbije koji raspolažu neophodnim ljudskim i tehničkim resursima za proizvodnju i preradu voća, povrća, pečuraka i mesa. Učesnici AA u svom poslovanju primenjuju uspešne modele lokalne kooperacije sa malim proizvođačima i angažuju sezonske radnike. Istovremeno, zainteresovani su za širenje svog poslovanja sa lokalnog na regionalno tržište.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *