Promocija izdanja FU – Bratislav Zlatković „Vergul Art“

Promocija izdanja Fakulteta umetnosti iz edicije muzikalija, autora Bratislava Zlatkovića, pod nazivom „Vergul Art“ održaće se u utorak 03. novembra 2015. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu u sali br. 6 (Kneginje Ljubice 10) sa početkom u 13:30 sati.

Bratislav-Zlatkovic-web

Na promociji prvog izdanja iz edicije muzikalija govoriće urednik izdanja mr Danijela Zdravić Mihailović, recenzenti dr Sonja Cvetković i mr Dragan Tomić, urednik edicije audio i video izdanja Zoran Stanisavljević kao i autor Bratislav Zlatković. Na promociji će nastupiti trio gitara u sastavu Nikola Đorđević, Dušan Đorđević i Nemanja Erić koji će izvesti kompoziciju „Night in Palilula“ i klavirski duo Bojan Mladenović i Andrija Mamutović sa kompozicijom „Dream“. Izdanje sadrži originalne partiture i štimove za kamerne sastave sa pratećim audio zapisom.

Vergul-Art

Autorske kompozicije za kamerne sastave nastale su kao rezultat višegodišnjeg profesionalnog angažovanja na polјu pedagogije, kamernog izvođaštva i stvaralaštva u oblasti primenjene muzike. Kompozicije su pisane za različite instrumentalne sastave (duo, trio, kvartet, septet, kamerni orkestar) i kombinacije instrumenata (gudački, drveni i limeni duvački instrumenti, klavir, harmonika, gitara…).

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *