Promocija knjige „Tehnike spajanja delova“ u Visokoj tehničkoj školi

Visoka tehnička škola strukovnih studija organizuje promociju udžbenika Tehnike spajanja delova koji široku inženjersku praksu objedinjuje u nastavni materijal potreban studentima budućim inženjerima.

Klik za uvećanje

Promocija će se održati u sredu, 20. juna sa početkom u 13:00 časova u amfiteatru A1 koji se nalazi u prizemlju Visoke tehničke škole (Aleksandra Medvedeva 20).

Sama publikacija je veoma specifična jer studente upućuje na veoma različite metode i tehnike spajanja deova u praksi. Ovakva knjiga nije do sada publikovana kod nas, ne samo zbog raznovrsnih postupaka koje objašnjava, već i zbog video tutorijala koji prate teksturalne i slikovne opise u knjizi, kaže Miloš Ristić, jedan od autora ove specifične knjige.

Rukopis TEHNIKE SPAJANjA DELOVA na logičan i veoma koncizan način objašnjava pojam, metodologiju, tehnike i procedure različitih načina spajanja delova i materijala. Time omogućava čitaocu i da bez velikog predznanja može da koristi ovaj rukopis, kako da nauči određene postupke, tako i da na osnovu njih rešava i praktične probleme iz tehnika i procedura spajanja. Specifičnost problematike sagledana je i prati savremenu literaturu i dostignuća u ovoj oblasti, a u pojedinim delovima i daje specifične prikaze koje nisu dovoljno sagledani u relevantnoj literaturi, a primenjuju se u praksi.

Sam rukopis prati 476 slika od kojih je veliki broj iz prakse i na taj način daju poseban doprinos kvalitetu rukopisa i šire njegovu primenljivost. Na taj način ovaj rukopis predstavlja autentičan materijal, koji do sada nije publikovan u ovakvom obliku.

Poseban kvalitet rukopisi daju izvrsne i korektne video simulacije, 75 animacija i 9 video zapisa, određenih procesa spajanja, date na posebnom medijumu (CD) kao prilog rukopisa. Na taj način čitalac može sagledati ceo problem i u trodimenzionalnom prostoru (3D) što se u savremenim uslovima edukacije smatra jako poželjnim, a negde su i standard.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *