Promocija knjige „Vučić i cenzura“ na trgu uz minut ćutanja

Promocija knjige „Vučić i cenzura“, autora Srđana Škora, održana je danas u 12 časova na Trgu kralja Milana.

prromocija
Blagojević, Škoro, Petrović

Predstavnik promotera, portala „Južne vesti“ Predrag Blagojević pozvao je na minut ćutanja poginulima sinoć u terorističkim napadima u Parizu. On je takođe podsetio „da su ovih dana (17. novembra) počeli tromesečni protesti 1996. godine“, a što je imalo posebnu simboliku. Promociju knjige u Nišu su odbile Narodna biblioteka, ali i pojedini predstavnici civilnog sektora, podsetio je Blagojević.

Govoreći o razlozima za neuobičajenu lokaciju za promociju knjige, Škoro kaže da je „knjigama mesto u biblioteci, odakle bi trebalo da se pozajmljuju i čitaju“, ali da je ovog puta neophodno da „knjige izađu na ulicu“.

promocija

Biblioteke pripadaju narodu, a ne partijama. Nažalost, primorani smo da knjige građanima predstavljamo po trgovima. Tu još nije zabranjeno – kaže Škoro.

Ovde kod nas postoje neke predrasude da nešto može da nam se desi, ako promovišete knjigu o Akleksandru Vučiću. Ovi koji su odbili da promovišu knjigu, ja njih na neki način i shvatam jer je vlast napravila takvu atmosferu jer svaka kritička reč se doživljava kao napad na Vučića. da cela ova vlast nije toliko osetljiva na medije, ni mi novinari ne bi imali motivacije da pišemo o njima. A, oni su i jako inspirativni pa se zato bojim da ću na sledećim izborima izaći i glasati za Srpsku naprednu stranku, rekao je u šali Draža Petrović.

M.S.

3 Comments

  1. A gde su kolege novinari, oni koji se bave istrazivackim novinarstvom? Je li moguce da oni nisu mogli da pomognu u obezbedjivanju prostora. Toliko o nezavisnom novinarstvu kada ne mogu da podrze kolege! Mozda je danas bilo vaznijih stvari: paprika od 2 kg, neki put u Ameriku sluzbeno sa suprugom ili neko krstarenje od novinarske plate…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *