Promocija novog načina reciklaže u Visokoj tehničkoj školi u Nišu

Tim studenata niške Visoke tehničke škole na čelu sa dr Slavimirom Stošovićem predstaviće danas projekat „Hardversko-softversko rešenje za prikupljanje limenki i plastičnih flaša“. Promocija ovog projekta i slobodno se može reći revolucionarnog rešenja u ovoj oblasti očuvanja prirode, zakazana je za danas (6.4.2017) u Visokoj tehničkoj školi od 12 sati. Na početku obratiće se direktorka škole, dr Aleksandra Boričić nakon čega je planirana projekcija promotivnog filma.

Projekat su kao partneri realizovali Visoka tehnička škola strukovnih studija Niš i Omladinski klub Palilula. Projekat je izabran kao jedan od sedam koji je finansirala Naftna industrija Srbije.

dr Stošović na jednoj od edukativnih skupova

U okviru projekta realizovan je automat za prikupljanje limenki i plastičnih flaša, ali i mobilna aplikacija i veb sajt za prikupljanje poena. Mobilna aplikacija je zapravo segment po kome se ovaj automat razlikuje od svih do sadašnjih sličnih rešenja. Pomoću mobilne aplikacije korisnik može videti gde se automat trenutno nalazi, dobiti najkraći put do automata, pročitati uputstvo za njegovo korišćenje ali i skupljati poene za ubačeni otpad u automat, napominje koordinator VTŠ apps tima dr Stošović.

U toku trajanja projekta organizovana su dva takmičenja u trajanju od po mesec dana, gde su sugrađani mogli da prikupljaju poene i daju doprinos procesu reciklaže.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *