Promocija zbirke priča Bez „dragi moji“ Lidije Ćirić

Promocija zbirke priča „Bez dragi moji“, autorke Lidije Jelisavčić Ćirić održaće se na 54. Niškom sajmu knjiga sutra, u nedelju, 26. novembra od 19 sati. Sajam traje do 29. novembra, a održava se u hali Čair.

Klik za uvećanje

Izdavač ovog dela je Solaris knjižara Brankica Ðukić, a uvodnu reč imaće Milena Mišić: filolog i urednik književnog programa NKC-a.O zbirci će besediti Sandra Stankovic novinar i TV voditelj.

Lidija Ćirić (1974, Čubura, Beograd), srpski pisac multimedijalnog usmerenja. Do sada objavila roman „Rekvijem za jedan dan“ (2015, 2016), knjigu pesama „Kabanica za suze“(2016), poetski manifest „Prava Beograđanka“ (2015), kao i desetak priča po književnim časopisima. Član je Društva književnika Vojvodine.

U najboljoj tradiciji srpske pripovedačke proze onog specifičnog beogradskog stila, nastala je njena knjiga priča ispovedne intonacije Bez „Dragi moji“. Lidija Ćirić izvanredno uspešno oblikuje najsitnije pojedinosti iz života glavne junakinje, jedne socijalno reprezentativne mlade žene ubilačkog nadimka Kili, nesvakodnevne stanovnice Čubure, nepopravljive popravljivačice sveta, a koja je, u stvari, “pozerka i najveći zajebant” kako ženskog tako i muškog sveta. Ćirićkine priče se ne uzdržavaju od „etičkog vrednovanja“, ali je to etičko vrednovanje dato u „ironičnoj inverziji“, što njenim pričama daje posebu estetsku vrednost, ispričao je Milivoje Mladenović, jedan od ljudi koji poznaje rad Lidije Ćirić.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *