PROPELER Konkurs za mlade muzičke stvaraoce

U okviru projekta “PROPELER”, organizacija Baza alternativne umetnosti i kulture BAUK objavila je konkurs za učešće na radionicama produkcije muzičke numere, podloge za reklamni, promotivni video i mixa.

propeler

Prijava je u toku, a žiri će odabrati 10 najboljih koji će dobiti priliku da uz stručne edukatore prođu osnove digitalne produkcije. Rok za prijavu je sreda, 16. decembar 2015. godine.

Ideja realizatora projekta PROPELER je da polaznicima radionica predstave osnove znanja i veština potrebnih za rad u oblasti multimedije i audio inženjeringa i da predstave nove tendencije i mogućnosti samo-zapošljavanja u ovim oblastima.

Projekat je otpočeo Konferencijom za mlade muzičke stvaraoce, održanom 7. decembra u Deli prostoru. Učesnici su imali prilike da čuju iskustva mladih stvaraoca, predavača i marketing stručnjaka o mogućnostima i važnosti produkcije u muzici i budućem programu radionica. Konferencija je obuhvatila spektar informacija od obrazovnih programa u Nišu, preko kanala plasiranja producirane muzike do usko stručnih programa za stvaranje i obradu zvuka.

Među predavačima su bili Nikola Stojanović, predavač na modulu Multimedijalne tehnologije na Elektronskom fakultetu Niš, Miroslav Petković, novinar i stručni konsultant, Aleksandra Strahinić, ivent menadžer i menadžer za odnose sa javnošću, Marko Milenković, internet preduzetnik, Mladen Marjanović, dizajner zvuka i Vladan Cvetković, producent elektronske muzike.

Učesnici koji budu odabrani za muzičke radionice dobiće pomoć i podršku mentora i proćiće zadatke i primere kroz koje će lakše savladati veštine “zanata”. Završni deo edukacije osmišljen je kao adaptacija postojećih radova polaznika u zajednički projekat i predstavljanje javnosti.

Projekat i konferenciju PROPELER realizuje BAUK, Baza alternativne umetnosti i kulture a finansira Grad Niš, Uprava za omladinu i sport i Kancelarija za mlade kroz konkurs za projekte za mlade Grada Niša.

Ceo konkurs za PROPELER, prijavu i detaljnije informacije možete naći na lsajtu organizacije BAUK http://www.bauk.rs/propeler-prijava-za-radionice/.

J. Cvetković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *