Propusti u organizaciji plesa maturanata – niška ili tuđa bruka?

Maturantski ples u Nišu je prošao vrlo traljavo organizovan. Nisu igrali svi maturanti, na starim majcama pisalo je Šabac i Užice 2014. godine (verovatno je prošle godine kupljeno više majci u tim gradovima nego što ima maturanata), učenici nisu dobili tradicionalne kišobrane… Sve je to dovelo do toga da maturanti objave neku vrstu saopštenja u kome se navodi da paradu neće pamtiti kao lepu uspomenu.

150522-maturantska-parada
Gimnazija „Svetozar Marković“ ima 250 maturanata, kažu da su broj učesnika parade, baš zbog uštede na opremi, morali da svedu na stotinu a da je na kraju rekvizite, majice i kišobrane, dobilo samo njih 80. Koordinator Maturantske parade za Srbiju Biljana Janković kaže za TV Zonu plus da nije moglo da se deli ono čega nema, jer je ugovor sa Gradom sklopljen na 399.000 dinara i to samo deset dana pre parade, što organizatoru nije dalo vremena da pronađe sponzore niti da drugačije organizuje celu priču. Ona tvrdi da iza napada na organizatore stoji grupa koja želi da istrgne manifestaciju iz nacionalnog projekta, kao i neki koji su hteli da zarade od zabave posle parade, koja, kako kaže, nikakve veze sa ovom manifestacijom nije imala.

Međutim, Nikola Dopuđ kaže da maturante niko nije organizovao, a da im je jedini cilj da dođu do odgovora zašto svi nisu dobili opremu i zašto su neki nosili prošlogodišnje majice na kojima je pisalo „Užice“ i „Šabac“. Uprkos svemu, Biljana Janković ocenjuje da je parada protekla u najboljem redu. Ona kaže da postoji mogućnost da dogodine kišobrani stignu iz Evropske unije, jer je, kako tvrdi, tako nešto najavljeno.

parata_maturanata-1

Grad Niš ima svoju priču, a na zvaničnom sajtu je i objavio saopštenje koje objavljujmo u celini:

S obzirom na to da su nakon održane Maturantske parade pristigli brojni prigovori na organizaciju ove manifestacije, Grad Niš smatra da je neophodno razjasniti određene nedoumice koje su se pojavile u javnosti, u vezi sa ovim događajem.

Grad Niš i ove godine sklopio je Ugovor sa organizacijom „Eko-reakcija“ koja je u prethodnih 8 od 9 godina bila organizator Maturantske parade. Prethodnih godina, kao i ove, organizator „Eko-reakcija“ bio je u obavezi da obezbedi neophodnu plesnu opremu (majice, kišobrane i pištaljke), kao i časove plesa za niške maturante.

Novac opredeljen za ovu namenu iznosi 399.000,00 dinara, kao što je bio slučaj i prošle godine. S obzirom na to da organizator nije ispoštovao ugovorne obaveze, Grad Niš preduzeće sve pravne i zakonske mere. Ovim putem izražavamo žaljenje zbog nastalih propusta prilikom organizacije Maturantske parade, iako je namera Grada bila da niški maturanti, kao i svake godine, odigraju svoj maturantski ples zajedno sa svojim vršnjacima iz Srbije i Evrope.

Izvor: Gradjanin.rs, Zona plus
Foto: FBgradonacelnikperisic, ni.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *