Protest: Ili će da lete avioni iz Niša ili će da leti gradonačelnik (foto i video)

Na protestu koji je danas održan u centru Niša, preko 1000 Nišlija je jasno poručilo „ili će da lete avioni iz Niša ili će da leti gradonačelnik Niša, Darko Bulatović sa kompletnim Gradskim većem“. Ova gradska tela su donela odluku da se niški aerodrom pripoji beogradskom „zbog viših interesa i na preporuku Vlade Srbije“ tako da su se građani okupili oko facebook stranice „Ne damo niški aerodrom“.

Agencije prenose da je bilo na protestu i oko 2.000 građana, što na kraju krajeva nije ni bitno, a u odnosu na to da je izrečen jasan stav oko poklona Beogradu. Prema Gradskoj kući gde je kabinet gradonačelnika, građani su bacili na desetine papirnih aviončića.

Ovo je naš grad i nećemo dati ništa što su Nišlije gradile. Ovo je niški protest i nema nikakve veze s Beogradom, oni imaju svoje probleme. Poklanjanje niškog aerodroma je sada na pola procedure tako da možemo da zaustavimo to. Imali smo priliku da gledamo kako gradonačelnik Niša pred predsednikom ćuti i trpi kritiku kao dete. On ne može da zaštiti sopstvene građane. I nemamo problem da gradska vlast pokloni Beogradu nešto svoje, privatno, ali ne smeju da poklanjaju ono što je naše. zato će u svakom slučaju neko da leti. Ili će leteti avioni ili će da leti gradonačelnik – rekao je Miloš Bošković, nekadašnji narodni poslanik iz Pokreta Dosta je bilo koji je dao ostavku na tu funkciju jer se nije slagao s rukovodstvom pa nije hteo bezrazložno da prima visoku poslaničku platu.

Milkoš Bošković (klik za uvećanje)

Velika grupa Nišlija koja se okupila na Trgu kralja Milana je kasnije prošetala trgom do Grdaske kuće gde je dogovoreno da se protest održi i sutra na trgu od 17 sati.

Iz mase su se čuli povici „ostavke, ostavke“, „lopovi, lopovi“, a scvi su se složili da bi ta i veća grupa Nišlija trebala da se nađe ispred Skupštine grada Niša 5. aprila kada bi odbornici trebali da „podignu ruke“ da ispoštuje predlog Vlade Srbije i da se niški aerodrom „otme“ Nišu i da državi.

Na skupu je viđen veliki broj profesora, javnih radnika političara, umetnika, političkih lidera i drugih.

M.Smiljković

3 Comments

  1. Bulatovicu vrati se odakle si doso,dole medju tvoje, nit si Nislija nit je ovde nesto tvoje da ti nekom poklanjas! To sto si imao dole, to nisi poklonio nego prodao za debele pare! Ti nemas vise nista tvoje, tako da nema sta ni da poklanjas! A Nislije ce same da se snadju i dogovore. Ti i vas faraon nam ne trebate.

  2. Nakon što je aminovao preseljenje Jugoistoka za Beograd, zadužio pa prepustio niški Radnički družini iz Surdulice, poklanjanje aerodroma biće šlag na torti. Nakon toga, gradonačelnik Darko Bulatović slobodno može u stilu Stipe Mesića da izjavi: „Ja sam izvršio svoju dužnost, Niš više ne postoji…“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *