PROTEST: Istraga ne može u nedogled

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanka: Milena Milošević

SAM_4769Nekoliko stotina Nišlija protestovalo je treći put na centralnom gradskom trgu, zbog nerazjašnjenih okolnosti i oprečnih informacija u vezi sa ubistvom Vuka Stoiljkovića.

Na ovom protestu bilo je vidno manje ljudi nego na prethodna dva. Ujak Vuka Stoiljkovića zahvalio se svima koji su došli i pozvao građane da nastave sa okupljanjima do ispunjenja zahteva.

 

„Zahtevi su isti. Državni organi koji su ovlašćeni moraće da daju potpunu i tačnu informaciju šta je bilo sa kompletnim slučajem u vezi sa ubistvom Vuka Stojiljkovića. Mi do sada imamo samo neke površne informacije. Nikakvih konkretnih i novih informacija za sada porodica nema. Tražimo pravdu za Vuka i da svi koji su direktno, indirektno ili na bilo koji način umešani u ubistvo Vuka Stojiljkovića budu privedeni pravdi. Istraga ne može da bude u nedogled vođena“, rekao je ujak Vuka Stoiljkovića, Zoran Jovanović.SAM_4774

Neki od transparenata glasili su: „Vučiću, reaguj! Ako ne zbog pravde, onda zbog rejtinga“ i „Prokiću, ispravi lapsus odmah, jer ovo je teško ubistvo“.

Do četrdeset dana građani će nastaviti da pale sveće na mestu gde je Vuk izgubio život.

Protest je završen šetnjom do niške Policijske uprave i zgrade suda.

Vuk je ubijen 10. februara u ranim večernjim časovima na ulici, kod Bulevara Nemanjića, u neposrednoj blizini parka Svetog Save, gde je prethodno sa devojkom bio u obliženjem kafiću. Protest je zakazan preko fejsbuk stranice „Budimo Vukove oči i uši. Nek ti je večna slava. Vuk Stoiljković 1992 – 2014“ koja ima više od 40.000 pratilaca.

[flagallery gid=14]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *