Protest „Ni jednu kap vode im nećemo dati“ protiv izgradnje hidrelektrane u prirodi

Protest „Ni jednu kap vode im nećemo dati“, u organizaciji Saveza mesnih zajednica Stara planina, održaće se u selu Pakleštica na Đurđevdan 6. maja 2018.godine sa početkom u 11 sati.

Tada će biti održan veliki narodni zbor protiv izgradnje mini hidroelektrane Pakleštica, a na reci Visočici i ostalim staroplaninskim rekama.

Jedna firma iz Zemnuna je odlučila da na ovom mestu izgradi malu hidroelektranu na reci Pakleštici, ali je to zaustavilo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Toj firmi je na sudu uvažena žalba na odluku ministarstva. Pozivamo sve da pomognu da ne dozvolimo privatnom inetresu da zauvek uništi nešto što je garant opstanka svima nama., objašnjavaju organizatori.

Nakon protesta okupljeni će krenuti u šetnju do obližnje lokacije „Vladikine ploče“ na kojoj je planirana izgradnja 2 kilometra dugačkog tunela za potpuni nestanak Visočice najmoćnije reke na Staroj planini.

Organizatori skupa – Savez mesnih zajednica Stara planina su dobitnici ovogodišnje nagrade Zeleni list za očuvanje svojih reka i borbu protiv MHE.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *