Protest počeo minutom ćutanja za poginule pilote – burno ispred RTS-a (VIDEO)

Upornost studenata i građana protiv, kako oni kažu diktature, ne jenjava. To dokazuje protest koji se i danas popodne održao na gradskim ulicama Niša gde je kolona šetača krenula Ulicom Milojka Lešjanina do Narodnog pozorišta. Tu su predstavnici organizatora pročitali proglas (video). Učesnici protesta su minutom ćutanja odali počast danas poginulim pilotima u Šapcu.

Ispred zgrade u kojoj se nalazi dopisništvo Radio televizije Srbije i Niške televizije su se demonstranti zaustavili i uzvikivali „uaaa“ i „izađite napolje“ (video).

Prema kommentarisanjima šetača ovaj „apel“ je bio uperen pre prema RTS-u odnosno onima koji vode ovaj medijski servis u Beogradu, a za kojke je rečeno „da za njih ne postoje protesti u gradovima Srbije pa zato i ne objavljuju priloge s ovih skupova“.

Kolona se potom vratila prema Ulici 7. juli da bi se protewst završio ispred Gradske kuće. Organizatori su naveli da će se i sutra održati protest, ali da će vreme objaviti na FB stranici.

Na skupu su se čule razne uobičajne parole, a najnovija je „treba da vas j… toplana kada se ne priključujete sudentima!“

D.V.

4 Comments

  1. @Vlastimir „Pilot poručnik“ :

   „Ovi“ … „nedozreli i neradni huligani “ ?
   Blago tebi … radnom i zrelom huliganu !
   Nisi dostojan vodu da im nosiš , svojim „zrelim razmišljanjem“ …očigledno je da si zaštićen k’o beli medved i živiš u „svom svetu“ !
   Sendvič i sokić /za marendu/ i vozi MIG-a !
   Mislim da će te se kolege piloti – odreći , jer su možda i njihova deca sa „nedozrelim i neradnim huliganima“ , koji su pismeniji i svesniji od tebe tzv. pilota !
   Zaboravio si tvoje nesrećne kolege ,pilote helikoptera, iz Novog Pazara, koji poginuše na pravdi Boga! Da nisu studenti /po tvome -huligani/, doprineli i prouzrokovali tu nesreću !
   Stidi se … ali da imaš od obraza imalo – ne bi napisao ovaj bljutavi i čoveka nedostojni komentar !
   Ti i ne znaš , da je tvoj zadatak da budeš „na crti“ i da /teško nama/ , braniš narod Srbije … ali ti „radiš“
   selektivno !
   Zaboravio si i da si se „školovao“ /sumnjam/ o trošku roditelja tih „huligana i neradnika“ , jer u odnosu na studentske školarine , ti si se STVARNO školovao BESPLATNO !
   Živ bio !
   PS. Nepristojno je da studente nazivaš huliganima i neradnicima ! Valjda si shvatio ????????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *