Protest roditelja: Urazumite se zbog dece i vratite vaspitačice na svoja radna mesta

Par desetina roditelja koji su danas protestovali ispred Gradske kuće u Nišu apelovalo je na upravu Dečije ustanove „Pčelica“ da vrate vaspitačice na stara radna mesta. Oni su objasnili medijima da je pre svega učinjena nepravda prema deci, kada je uprava preko 60 vaspitačica „zarotirala“ i poslala na druga mesta.

protest-rooditelji-Pčelica

Pitanje je zašto su sada vaspitačice premeštali s jednog na drugo radno mesto kada za tim uopšte nije bilo potrebe. Ako su i hteli da usvoje želje nekih vaspoitačica da se presele, mogli su samo njima da promene radna mesta. Ovako su samo naškodili deci – rekla je jedna od majki.

protest-roditellji

Razne spekulacije su bile ovih dana u Nišu, zašto su vaspitačice premeštane s jednog na drugo mesto, a bilo je spomena i da je to učinjeno zato što su članice jednog sindikata. Direktor ustanove, Zoran Jović je to demantovao.

protest-roditelji-Pčelica

Apelujemo na upravu „Pčelice“ da se urazumi i da ispoštuje volju i roditelja i vaspitačica. Pre svega to važi i za direktora Zorana Jonića koji to može da uradi, ako želi, rekla je majka Marija Tomić.

Ovi roditelji su se danas okupili u 16 časova i očekuju da gradonačelnik Niša, Darko Bulatović završi sastanak pa da im se obrati i da pokušaju nekako zajednički da reše problem, uprkos Jonićevim rečima da je njegova odluka o premeštaju vaspitačica, konačna.

M.S.

 

2 Comments

 1. Roditelji nisu u pravu !
  Jonic je u pravu , treba nashe mlade „vaspitavati“ i drlovati , shto vishe i pripremati ih na josh mnoge i vece nedace !!!!!!!!!!
  Jer , ako OVI ostanu na vlasti , deca mora da budu „pripremljena“ ,a ne da ih „strefi“ sve loshe shto ih cheka u buducem zhivotu…odjednom.
  Vazhno je da oni decu „gledaju i da
  znaju“ -kako je deci ! Deci bi trebalo pustati , kanal „Animal“ i „Nat. Geo Wild“ ,non-stop a ne crtane filmove i
  „Disney“-eve junake ! A , mozhda i „Shindlerovu listu “ !
  Uzgred , pitanje koje nije na mestu: jonic li je bivshi pedagog ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *