Protest stanara danas kao 1996/7 – šetači, pištaljke, mrak

Protest Udruženja stanara danas popodne podsetio je mnoge šetače na građanski bunt 1996/7. godine jer su demonstrirali u ulici 7. juli gde ni jedna bandera nije osvetljavala put. Da nisu svetleli okolni izlozi bio bi potpun mrak. Protest je počeo u 16 časova, ali u međuvremenu je pao mrak.

protest-u-mraku-1
Ispred „Parking servisa“

Protest je počeo ispred Gradske toplane gde se još jednom zatražila smena rukovodstva i niz zahteva koji se tiču smanjenja cene grejanja, a s kojim su već upoznali javnost. Kolona je išla od toplane, ulicom 7.juli do „Parkig servisa“ (preko puta Direkcije za izgradnju grada kod Jeronimove ulice). Ivica Živković, predsednik pododbora udruženja napomenuo je da „teror pauka u gradu mora prestati“ i da ovo javno preduzeće mora početi da se bavi svojim poslom, a to je obezbeđivanje mesta u garažama za parking.

protest-u-mraku
Kolona skreće iz ulice 7. juli prema „Parking servisu“

Na kraju protesta kod Gradske kuće, došao je profesor Đokica Jovanović koji zbog zdravstvenih problema nije bio u koloni i izazvao aplauz prisutnih.

protest-u-mraku-2
Početak protesta

Nikada nije bilo potrebnije da se što više okupimo ne bi li na ovaj miran način skrenuli pažnju na naše probleme. Potrebno je otpisati sve zastarele dugove kao što se to dogodilo na Islandu kada je došlo do bankrota – kazao je Jovanović prisutnima.

Tekst i foto: D.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *