Protest u Nišu: Moramo u borbu da nam deca ne postanu robovi

Udruženje stanara organizuje protest 3. marta u 17 časova u parku Sveti Sava, a tim povodom upućuje poziv svim građanima da se pridruže ovom okupljanju. U tu svrhu objavljuju proglas koji prenosimo u celini:

protest-1

Nakon poslednjeg okupljanja nekoliko hiljada nezadovoljnih građanki i građana, koje je bilo organizovano u četvrtak (25. februara 2016), ponovo se nad ovaj grad nadnela avet prošlosti. Opet se nad glavama Nišlija nadvija strah koji preti da vrati ovaj grad u zla vremena koja mnogi u Nišu više i ne pamte. Samovolja koju gradska vlast provodi, kao i njene pretnje i prezir, upućeni su svakom ko se usudi podigne glas protiv nasilja, lopovluka i bahatosti tzv. čelnika ovog grada.

Ova vlast bezočno trguje onim što nije njeno vlasništvo – radnim mestima. Ta vlast je najveća i najopasnija septička jama korupcije. Sluđen, prepadnut, narod bez budućnosti je spreman da proda ono malo dostojanstva za šaku prljavog novca. Tako naši ljudi, jedan po jedan, pristaju na brisanje njihovih ljudskih svojstava.

Medijski mrak, koji je poslednjih meseci prepokrio Niš i Srbiju, tamniji je od svakog dosadašnjeg mraka i omogućava gradskoj oligarhiji da i dalje zloupotrebljava sve resurse u borbi protiv građanki i građana Niša, a zarad sopstvenog bogaćenja i očuvanja političkih sinekura.

protest

U tim, tzv. privatizovanim, medijima više nema novinara. Dojučerašnji nazovi novinari su se dobrovoljno regrutovali u služinčad ove nenarodne vlasti. Zaslužuju građanski prezir. Zadovoljavaju se mrvicama sa gazdinog stola, koje zarađuju laganjem i dezinformisanjem građanstva.

Ovdašnje age i begovi koji više nisu ni čelnici već vlasnici grada. Počinju da sprovode akciju svojih haračlija u radi otimanja preostale imovine građanki i građana zarad sopstvenog bogaćenja i sve to u medijskom muklom mraku. Javna preduzeća su aktivni saučesnik u tom otimanju imovine. Samo je pitanje vremena kada će uterivači dugova, ti kerberi kapitalizma, krenuti sa deložacijama iz stanova. Tada će za pobunu biti kasno.

Drage komšije, radnici, nezaposleni, studenti, intelektualci i svi oni koji još uvek niste kupljeni i ugušeni – pozivamo vas, molimo vas, da se se u četvrtak (3. marta 2016) u 17:00h okupimo u parku Sv. Save u što većem broju. Pokušajmo da dignemo glas protiv onih koji ugnjetavaju ovaj grad. Izađimo na ulice u što vecem broju i ne dozvolimo im da nas i dalje ignorišu i medijski bojkotuju.

Pokušajmo da dignemo glas koji neće moći da sakriju i uguše.

Molimo cenjene sugrađanke i sugrađane da na protest ne donose partijska obeležja, a da ovaj poziv proslede što većem broju Nišlija. Protest protiv partokratije organizuju građanke i građani Niša, a usmeren je protiv svih partija i vladajućih i opozicionih i parlamentarnih i vanparlamentarnih. Kad ćemo, ako nećemo sad. U borbu da sutra naša deca ne budu njihovi robovi!

8 Comments

  1. @Mile Savic. UPSS ne traži od novinara da daju otkaz. UPSS ne traži od novinara da menjaju kurs. UPSS od novinara ne traži ništa. UPSS samo konstatuje da novinari koji, po diktatu svojih gazda, skrivaju istinu i dezinformišu javnost, nisu novinari već pisci biltena vladajuće oligarhije. Ako se izabere neki poziv, to, u najmanjem smislu, podrazumeva da se poštuju uzusi poziva. Ko ne poštuje uzuse svog poziva – iznevarava sam poziv.

  2. Pa nije valjda da su za sve krivi jadni novinari koji cekaju neku crkavicu, pa ih sada pozivate da ostanu i bez nje. Naravno, na njihova mesta zaposliće se SNS botovi. Dobro je da u ovom proglasu ne prozivate vlasnike tih medija, jer će vam možda nekad zatrebati, pa ajde udri na samo na novinare. Što ne pozivate radnike Toplane, Parking servisa, Objedinjene naplate ili Vodovoda da daju otkaze jer, kako tvrdite, rade u preduzećima koja samo potkradaju građane. Što ne pozovete na generalni štrajk jer svako ko radi za platu na neki način ispada da podržava ovaj nakaradni sistem. A šta nudite novinarima koji bi dali otkaze. Bolju budućnost sa novom vlašću…pa čak ni na izbore nećete. Šta je vama u stvari cilj, šetnja radi šetnje kolone gladnih…samo do kada?

    1. Добро уочено, само уједињени, лишени сујете и себичлука, можемо нешто да урадимо. Не тражити трунку у јајету, само јединство води циљу!

  3. Nišlije, oči Srbije vas gledaju! Morate istrajati, pojačati vaše proteste protiv kriminalizovane lokalne birokratije! Moraju kriminalci odgovarati za „nenamensko“ trošenje 1,6 milijardi dinara, posebno moraju odgovarati za ostatak „namenski“ potrošenog budzeta koji niko ne pominje a ko zna šta je tu sakriveno! Malo je birokratiji bilo pljačke gradjana godinama, malo im je novca bilo pa su morali I porez na imovinu u nebesa da podignu. Izdržite i uzmite vaš grad! VELIKA PODRŠKA DO POBEDE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *