Protest zbog oduzimanja prava korišćenja utrina i pašnjaka u selima Gornji Matejevac i Jasenovik

Skupština Grada Niša donela je odluku kojom se oduzima pravo korišćenja utrina i pašnjaka selima Gornji Matejevac i Jasenovik. Ova odluka je izazvala veliko nezadovoljstvo meštana koji najavljuju proteste.

Odlukom su obuhvaćene nepokretnosti – katastarske parcele broj 73 u Gornjem Matejevcu i broj 102/1 u Jasenoviku. Obe parcele su značajne po svojoj površini i predstavljaju važan deo seoskog života.

U saopštenju GrO „Zajedno – moramo“ iz Niša, naglašava se da je odluka donesena na hitnoj sednici Skupštine Grada Niša, pod velom tajni i bez odgovora na mnogobrojna postavljena pitanja. Takođe, doneta je bez javne rasprave, bez mišljenja Gradske opštine Pantelej, bez obaveštenja meštana i bez izmene prostornog plana i prenamene zemljišta.

Zbog svega navedenog, odbornik u Gradskoj opštini Pantelej, Slaviša Dinić, organizuje protest pod nazivom: „Ne damo vam utrine i pašnjake“. Protest će se održati u centru sela Gornji Matejevac, na tribini fudbalskog stadiona „Jedinstvo“ iza Zadružnog doma, 4. maja 2023. godine, sa početkom u 18 časova.

Na protest su pozvani svi građani Matejevca i okolnih sela čiji životi mogu biti pogođeni ovom odlukom i čije dostojanstvo je pogaženo. Meštani zahtevaju da se odluka povuče i da im se vrati pravo korišćenja utrina i pašnjaka.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *