Protokol o saradnji u oblasti promocije javnog zdravlja

U prostorijama Centra za promociju zdravlja (stara zgrada Pasterovog zavoda) danas je potpisan protokol o saradnji u oblasti promocije zdravlja, između fondacije SOS dečijih sela Srbije i Instituta za javno zdravlje Niš.

protokol

Protokol su potpisali Vesna Mraković Janković, direktorka fondacije SOS dečijih sela i Roberta Marković, pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Niš. Cilj potpisivanja ovog protokola je unapređivanje zajedničkih aktivnosti na polju promocije zdravlja dece  i mladih, žena u generativnom periodu kao i promociju zdravlja marginalizovanih i posebno osetljivih grupa, kao i lica sa socijalnim potrebama. Potpisnici ovog protokola posebno su istakli promociju zdravih životnih stilova.

Protokol će biti na snazi u naredne tri godine, od dana potpisivanja, a nastaviže se i u buduže, osim ako jedna od strane ne obavesti drugu o prekidu saradnje pisanim putem.

Jednom godišnje će se pripremati Plan zajedničkih aktivnosti. Saradnja će biti konkretizovana razmenom informacija o javnom zdravlju, redovnom komunikacijom, zajedničkim planiranjem i realizacijom programa, kao i organizovanje zajedničkih sastanaka. Dakle sve ono što se očekuje od institucija koje žele da ostvare dobru saradnju, pre svega kroz dijalog, disciplinu koja je tako nepoznata u našem društvu.

Potpisivanje protokola je samo početak ove saradnje, a u narednom periodu javnost će biti obaveštavana o daljim planovima i potezima.

I.A.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266