Prvi dečji Sretenjski go turnir – Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u gou za juniore EYGC2016

Go klub ProGo i Go savez Srbije organizovali su Prvi dečji Sretenjski go turnir u Nišu kao kvalifikacioni turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo za juniore, koje se od 25. marta 2016. održava na Paliću. Turnir je održan 15. i 16.02. u prostorijama go kluba u ulici Stanka Vlasotinčanina 28 (pored pruge).

Sretenjski-Go-Turnir-2016

Na turniru su učestvovali i učenici osnovne škole „Sveti Sava“ iz Niša za koje je nastavnica matematike Mirjana Rašić Mitić u školi organizovala sekciju goa na kojoj su đaci petog razreda prošli kroz školu goa „Igraj Go – Razvijaj vijuge“ i naučili da igraju ovu drevnu misaonu igru.

Konačna tabela pokazuje da su 22 takmičara osvojila novu kategoriju. Do samog kraja svi mečevi su bili neizvesni, a rasplet se desio u poslednjem kolu.

Na turniru posebno su se istakli Staša Radenković (I mesto), Nemanja Gajić (II mesto), Ognjen Radić (III mesto) i Danica Milojković.

Pet najbolje plasiranih igrača na turniru obezbedila su učešće na Evropskom prvenstvu za juniore, EYGC-2016. Za njihovo učešće na evropskom prvenstvu go klub ProGo je obezbedio sponzore.

Go klub ProgGo i Go savez Srbije čestitaju svim učesnicima, osvajačima medalja i kategorija. Ovo je početak uspešnog druženja i takmičenja – istakao je na dodeli medalja Mladen Lilić, trener go kluba ProGo.

Juniorski prvak Srbije u gou Mihajlo Jaćimovića (III dan)
Simultanka sa juniorskim prvakom Srbije u gou – Mihailo Jaćimović, III dan

Na kraju prvog dana takmičenja osnovci su imali priliku da igraju simultanku na 10 tabli protiv juniorskog prvaka Srbije u gou Mihaila Jaćimovića (III dan) koji je specijalno za ovu priliku došao iz Kragujevca.

Takodje, u pauzi izmedju kola učesnici turnira i polaznici škole goa mogli su da gledaju demostracije partija od prvaka Srbije u gou, nišlije Dušana Mitića, majstora goa VI dan, koji je došao sa usavršavanja u Japanu.

Iz go kluba napominju da će za dve nedelje biti odigran još jedan baraž turnir u Nišu i to će biti poslednja prilika za odlazak na Evropsko prvenstvo u gou 2016.

D.I.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266