[PRVI MESEC] 60 hiljada gradjana posetilo gradjanin.rs

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Dragan Stanković

gagiSamo četiri nedelje bilo je potrebno da gradjanin.rs stigne do prve magične brojke od 100 hiljada poseta, nadmaši konkurenciju i postane drugi najposećeniji niški informativni portal. 18 dana bilo nam je potrebno da neko od naših sugrađana otvori stohiljaditu stranicu.

Prema podacima vodećeg globalnog portala za analizu internet stranica – alexa.com, gradjanin.rs je u ovom trenutku na 436. mestu najposećnijih sajtova u Srbiji.

 

100k
KLIK NA GRAFIKON ZA UVEĆANJE
izvor: Google Analytics

Ova lista obuhvata sve stranice koje se posećuju iz Srbije, uključujući vodeće globalne internet sajtove i društvene mreže, poput gugla, fesjbuka, ali i sve nacionalne medije.

Uzimajući u obzir samo medije, gradjanin.rs se već nalazi u TOP 50 srpskih informativnih web portala.

Vodeći niški informativni portal, juznevesti.com, koji postoji od 2009. godine, nalazi se na 145. mestu ove liste, slede

građanin.rs (436)

cityofnis.rs (480)

niscafe.com (1152)

narodne.com (1303)

belami.rs (1436)

kopernikus.rs (1742)

ntv.rs (1792)

radiocity.rs (2093)

naissus.info (3385)

superradio.rs (4637)

 

62hiljade
izvor: Google Analytics

Oko 130 hiljada poseta i više od 200 hiljada otvorenih stranica koliko smo zabeležili do sada, napravilo je, već u prvom mesecu, više od 60 hiljada posetilaca, od kojih više od 40 hiljada Nišlija.

Na ovoj listi, zahvaljujući vama, svakodnevno napredujemo za par desetina pozicija, tako da pretendujemo da uđemo u top 200 već u prvih šest meseci, ali i da postanemo vodeći nacionalni elektronski medij koji podržava građansko novinarstvo.

Strateški cilj informativnog portala građanin.rs je ulazak u top 20 informativnih web izdanja do kraja 2014. Cilj koji smo postavili, 5 miliona otvorenih stranica u ovoj godini, ostvarićemo uz vašu pomoć. Vaši tekstovi su od neprocenjive vrednosti za informisanje javnosti, ali ujedno i među najčitanijima na našem portalu.

komunalno policijski cas

Tako, na primer, tekst naše sugrađanke Mile Dimitrijević, pročitalo je čak 13 hiljada ljudi.

 

666Tekst koji je izazvao najviše reakcija, podeljen je skoro 7 hiljada puta na društvenim mrežama. Zbog svega ovoga, jedna od omiljenih stranica na sajtu postala je sekcija sa vašim reakcijama koje, iz dana u dan, stižu u sve većem broju.

Tekstove naših kolumnista pročitali ste 50 hiljada puta.

Audience Overview - Google Analytics 2014-02-01 12-51-09Za gradjanin.rs redovno pišu najčitaniji niški pisci Dejan Stojiljković, Branislav Janković, provereni blogeri Strongmen, Nebojša Ozimić, Srđan Pešić, iskusni novinari Marko Smiljković, Miodrag Miljković, ljudi od pera čije tekstove odavno niste mogli da čitate poput Velje Petkovića, Dalibora Popovića Popa, Dekija Ristića i Srđana Stojiljkovića, a posebno smo ponosni na naše mlade snage – Marijanu Marković, Stefana Markovića, Milicu Vučković.

Ako do sada niste pročitali, preporučujemo tekstove koji ne zastarevaju u okviru naše kulturne rubrike, pre svega prikaze dešavanja u sferi klasične muzike Dalibora Markovića.

Oljini tekstovi o niškoj sceni, uglavnom u rubrici Magazin već imaju stalnu publiku, a među najčitanijima su i blogovi Marije Ranđelović, Jelene Višnjić, Dragana Marinkovića i Branka Stefanovića.

Sportska redakcija, u rukama Ivana Milanovića, biće pojačana u narednim danima, pa očekujte još više vesti.

Iz dana u dan u gornjem delu liste najčitanijih na našem portalu ustaljuju se i Sava Stamenković, Nemanja Jovanović, Jovana Bajagić

U prvih mesec dana gradjanin.rs ugostio je i Vladimira Arsenijevića, Marka Vidojkovića, Slobodana Vladušića, Vladimira Kecmanovića, Vanju Bulića, Vukašina Obradovića, Ramba, Marčela

mapaU proteklih mesec dana gradjanin.rs objavio je više od 300 tekstova, za naš portal pisalo je 67 ljudi. Koncepcija sajta ubuduće zasnivaće se prvenstveno na informacijama iz Niša, kritičkom pristupu i istraživačkom novinarstvu, ali pre svega na informacijama, mišljenjima i reagovanjima koje dobijamo od vas.

Početkom naredne nedelje pojačavamo i informativnu redakciju na čelu sa mladom urednicom Milenom Milošević kako bi naši korisnici bili sigurni da neće propustiti nijednu bitniju informaciju ukoliko izaberu gradjanin.rs kao glavni izvor informisanja.

Ponosimo se i opremom naših tekstova, pre svega fotografijama mladog Vanje Kesera i video zapisima, ali i fejsbuk stranicom na kojoj neretko objavljujemo, iz minuta u minut, ekskluzivne sadržaje koji nisu dostupni na sajtu i foto-galerije sa fotografijama najaktuelnijih događaja u Nišu.

Hvala vam, bićemo još bolji – to je obećanje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *