Prvi pčelarski sajam privukao mnogobrojne Vranjance

Prvi pčelarski sajam privukao je mnogo zainteresovanih Vranjanaca u sportskoj hali, a otvaranju su prisustvovali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i drugi.

Savez pčelarskih organizacija Srbije je primer kako treba da funkcioniše jedno udruženje. U saradnji sa lokalnom samoupravom, Turističkom organizacijom i Društvom pčelara ,,Matica“, organizovali su sajam u Vranju koji je izuzetno posećen i koji samo potvrđuje da ova grana poljoprivreda ima strateški značaj“, rekao je dok je otvarao manifestaciju ministar Nedimović.

U prepunoj hali, obratio se gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Zadovoljstvo mi je što je Prvi pčelarski sajam jugoistočnog Balkana okupio veliki broj izlagača i posetilaca. Nastavićemo da pružamo podršku i ova sajamska manifestacija postaće tradicionalna“, podvukao je gradonačelnik.

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljub Živadinović istakao da je prva ovakva manifestacija u Vranju okupila čak 69 izlagaca pčelarske opreme, meda i literature za pčelare.

Posle otvaranja održana je tribina o podršci države pčelarstvu Srbije.

Samo u ovoj godini imamo 14.000 zahteva za subvencije, a prošle ih je bilo 6.000. Zaštita pčela je takođe naš prioritet zato i smatramo da ima veliku perspektivu“, rekao je na tribini ministar Nedimović koji je odgovarao na brojna pitanja učesnika.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Vranja.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *