Prvi put u Nišu za organizaciju jednog sportskog takmičenja sredstva se prikupljaju preko interneta

Povodom 45 godina od igranja goa u Nišu 18. i 19. marta održaće se veliki go turnir pod nazivom „NIŠ OPEN 2017“. Za organizovanje ovog takmičenja internacionalnog karaktera go klub iz Niša je pokrenuo inicijativu za prikupljanje sredstava preko interneta. Ovo je prvi sportski klub u našem gradu, koji na ovaj način pokušava da obezbedi sredstva kako bi organizovao jedan ovakav događaj.

Kako bi se organizovao u okviru Grand Slam turnirske šeme Evropske go federacije (EGF), neophodna su sredstva u iznosu od 1300$. Iz organizacije kažu da će sam turnir koštati mnogo više, ali da je prikupljanje ove sume prvi korak ka organizovanju ovog velikog takmičenja. Krajnji rok za registraciju turnira u EGF je 20.februar, a njegovim održavanjem Niš bi postao jedan od najvećih centara goa na Balkanu.

Go je najstarija misaona igra na svetu, nastala pre više od 3000 godina. Cilj igre je osvajanje teritorije i protivnikovih kamena. Igrači ove drevne igre kažu da su pravila veoma prosta, ali da je igra kompleksna i da se uči tokom celog života. Go mogu da igraju svi, od 7 do 77 godina, a u Nišu se može igrati u go klubovima „Student“ i „Pro go“.

Link za prikupljanje sredstava, kao i online prijava za učešće, dati su na sajtu turnira: www.goklub.org.rs

D.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *