Psi lutalice izujedali dve žene – opet problem kod Starog groblja

Psi lutalice napali su u Nišu dve žene i naneli im povrede, a gradjani od jutros putem društvenih mreža i lokalnih televizija traže da se propisi promene i da gradskom komunalnom preduzeću bude dozvoljena eutanazija agresivnih pasa lutalica.

Obe osobe imaju povrede nogu. Jednoj je pomoć pružena na terenu, a drugoj u ambulanti Hitne pomoći“, rekli su agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Prvi napad lutalica dogodio se u popodnevnim časovima kod Starog groblja, a drugi sinoć oko 21.00 čas u naselju „Branko Bjegović“.

Novi incidenti sa psima lutalicama izazvali su ogorčenje velikog broja Nišlija, a posebno napad koji se dogodio u toku popodneva kada je čopor od sedam, osam pasa lutalica izujedao ženu koja je šetala dvogodišnjeg unuka pored Starog groblja.

Ona je uspela da spasi dečaka podigavši ga visoko iznad glave, ali nije mogla da se brani tako da je zaradila više ujeda.

Njoj je u pomoć pritekao jedan od prolaznika koji je velikim štapom rasterao pse.

Gradjani Niša od jutros putem društvenih mreža i lokalnih televizija traže da se propisi promene i da gradskom komunalnom preduzeću bude dozvoljena eutanazija agresivnih pasa lutalica.

Procenjuje se da su niške ulice i parkovi utočište za oko 2.000 pasa lutalica.

Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *