Radikali se „lome“ da li će glasati za otuđenje niškog aerodroma

Gradom je sinoć i jutros protutnjala vest da petoro odbornika Srpske radikalne stranke neće glasati za predluk odluke o otuđenju aerodroma „Konstantin Veliki“ na sednici Skupštine grada Niša koja nje zakazana za 10. april. Time bi većina izgubila na snazi te bi izglasavanje ove tačke bilo dovedeno u pitanje.

Odbornici SRS u drugom redu (arhivska fotografija)

Kontaktirali smo vrh niškog dela stranke gde nam je rečeno da je gnev građana izazvan zbog toga što nije na pravi način pripremljeno obaveštenje Nišlijama o realnoj situaciji na aerodromu.

Kada čovek hladne glave razmišlja, može se doći do dve istine. Prva stvar je da aerodrom jednostavno ne može sada sam da se izdržava. Za plate i još neke izdatke je Grad morao da izdvoji 350 miliona dinara. Uveli su naplatu parkinga i opet ne mogu da namaknu novac za tekuće održavanje, a o ulaganjima i da ne pričamo. Na drugoj strani, što bi pa republici predali naš aerodrom. Država bi trebala to da dotira od poreze. Za sada nismo u stranci razgovarali ko će kako da glasa. I kako god odlučimo, javno ćemo da obrazložimo kao i uvek što smo to uradili. Jedno je sigurno, ako dođe do glasanja jer neki odbornici iz SNS-a najavljuju da neće doći na sednicu parlamenta, i mi glasamo „protiv“ doći će do raspada koalicije što prouzrokuje produbljivanje nestabilnosti, a nije nam cilj da Nišlije to dožive – rekao nam je jedan od ljudi iz Gradskog rukovodstva SRS.

Predlog DJB o referendumu (klik za uvećanje)

Ono što je poznato za sada je da je Dosta je bilo u skupštini podnela predlog da se održi referendum građana po ovoj vrlo važnoj tački.

Iz Demokratske stranke poručuju da se tačka skine s dnevnog reda ili da se glasa javno, ali tek posle uvida javnosti u sve sporne ugovore.

M.S.

2 Comments

  1. Ако су Радикали по нечему познати у историји своје странке и политике, то је да дооооообро наплате своју подршку режиму. Тако да је ово само дизање цене себи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *