Radikali su najdoslednija stranka u Srbiji – opozicija se ponaša kao ostavljena mlada

Srpska radikalna stranka po prvi put od svog osnivanja je donela odluku da participira u vlasti na lokalu u svim gradovima i opštinama, gde proceni da svojim učešćem može poboljšati život građana.

SRS-u-skupštini
Odbornička grupa SRS u niškoj skupštini – Bojan Krstić (četvrti s desna)

To smo odlučili naročito zbog toga što nadležnost gradskih i opštinskih vlasti nije vezana za ideologije stranaka, već za komunalnu, infrastrukturalnu i socijalnu oblast. Zbog toga SRS i nije u republičkoj vlasti, jer je jedina politička opcija, koja ističe pogrešnost ulaska u EU (što dokazuje i početak njenog raspada izlaskom Velike Britanije), Kako neke opozicione stranke žele da okaljaju ugled SRS, ističući da je poklekla i izdala svoju ideoligiju, naglašavamo da je SRS najdoslednija stranka u Srbiji, koja se nikada nije odrekla svoje ideologije srpskog nacionalizma, čak i kada je zbog toga platila na ranijim izborima, ostavši ispod cenzusa. Što se tiče ulasaka srpskih radikala u lokalnu vlast, ona se ogleda u preuzimanju onih odgovornosti u resursima, za koje smatramo da imamo najvalitetnije stručne kadrove, a shodno procentu podrške koju su nam građani poverili-saopštio je danas Bojan Krstić, gradski većnik i predsednik GO SRS u Nišu.

On saopštava u proglasu medijima da je „najveća ironija u tome što ulazak srpskih radikala osuđuju stranke, koje su se sve vreme nudile i još uvek nude naprednjacima da uđu sa njima u lokalnu i republičku vlast, a sada se ponašaju kao ostavljena mlada, dok o patriotizmu govore oni, koji su u vreme svoje vladavine (kada je tadašnji predsednik njihove stranke bio premijer) isporučili Hagu najveći broj srpskih generala i amnestirali na hiljade uhapšenih šiptarskih terorista, a sadašnja predsednica javno govori da je Republika Srpska genocidna tvorevina, nastala na temeljima „genocida“ u Srebrenici , kao i da Hrvatska „ima istorijsko pravo“ na „Oluju“ i Srpsku Krajinu“.

„Svijetu se ne može ugoditi“. U duhu pomenute priče ističemo dvodecenijski apel nekih stranaka građanstvu da „ne bacaju glasove“ na SRS, jer ona ne želi u vlast, niti da ko želi SRS u vladajućoj koaliciji. Tada to nije odgovaralo… Danas sve stranke žele SRS kao partnera u vlasti, srpski radikali preuzimaju odgovornost na lokalu po čitavoj Srbiji, a istim zlim jezicima ni to ne odgovara. Srpska radikalna stranka će u Nišu i svuda gde u vlasti na lokalu, dosledno i odgovorno služiti građanima koji su joj poverili svoj glas, a na narednim izborima biti nosilac vlasti na svim nivoima – zaključuje Krstić.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *