Radnici „Gorice“ hoće smenu direktora

Radnici JKP “Gorica“ u Nišu uputili su otvoreno pismo svim nadležnim gradskim institucijama u kome traže smenu rukovodstva koje krive za lošu situaciju u preduzeću. Pored članova Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata otvoreno pismo su potpisala i dvojica radnika koji tvrde da stoje iza onih zaposlenih koji nisu članovi ASNS.

jkp-gorica-nis

Primorani smo da se na ovaj način obratimo građanima Niša i svim gradskim strukturama, jer više ne možemo da ćutimo i trpimo neodgovorno i nesavesno vođenje našeg preduzeća. Dovedeni smo do ivice propasti, pored toga što smo mesecima bez primanja, bez kartica za prevoz, mi nismo u mogućnosti da obavljamo svoju osnovnu delatnost. Veliki broj radnika živi bez struje zbog isključenja, sudski izvršitelji blokiraju naše tekuće račune radi naplate neizmirenih obaveza po kreditima, karticama i sudskim odlukama, navodi se u pismu.

Oni kažu da u su 2015. godini primili samo januarsku platu, a da im radni staž nije povezan od 2012. godine te radnici koji ispune uslov za penziju ne mogu da ostvare to zasluženo pravo.

Otvoreno pismo radnika JKP Gorica Niš
Otvoreno pismo radnika JKP Gorica Niš

U 2013. godini smo imali gubitak 55 miliona dinara, a u 2014. 27 miliona dinara. Žiro račun preduzeća je samo u ovoj godini u blokadi 103 dana. Menadžment preduzeća sve ovo objašnjava jednom rečenicom „Grad ne daje pare“. Mi smatramo da je problem u radu menadžmenta preduzeća i zato se obraćamo prvenstveno GRADU kao osnivaču, medijima, gradonačelniku, zameniku gradonačelnika, većnicima, političkim strankama, predsedniku Skupštine grada, Nevladinim organizacijama sa zahtevom za promenu celokupnog menadžmenta i nadzornog odbora, jer smo mišljenja da bi se tek tada stekli uslovi za rešavanje nagomilanih problema. Obaveštavamo javnost da pisanje ovog pisma nema političku, niti stranačku motivaciju, već je proizvod izuzetno teškog položaja radnika JKP „Gorica“ Niš“, navodi se u ovom otvorenom pismu.

Gradjanin.rs

1 Comment

  1. Našli jadnici kome da se žale- pa onaj mrčo Perišic ni stranku svoju nije uspeo da sredi te će odje nesto preduzeti-selo gori,baba se česlja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *