Radnici „Gorice“ stupaju u štrajk upozorenja

Članovi Asn JKP“Gorica“ danas će stupiti u štrajk upozorenja od 14 do 15 sati zbog kako kažu , katastrofalne situacije u preduzeću. „Gorica“ se bavi organizovanjem sahrana.

Radnici Gorice u centru Niša

Rade Rašović, glavni povrerenik ovog preduzeća kaže da je štrajk upozorenja potez pred generalni štrajk, ukoliko grad i rukovodstvo ne sagledaju probleme radnike „Gorice“.

 

Prvi zahtev je redovna isplata ličnih diohodaka, preispitivanje sistematizacije i preispitivanje plata petorice članova iz našeg menadžmenta koji imaju veću platzu od gradonačelnika, a uopšter je ne uzaslužuju. Da li znate da naši radnici nemaju nujutru neki dinar da ostave deci za doručak, neki su vezani stambenim kreditima…- objašnjava Rašović.

On kaže da je kompletan izveštaj poslovanja dat budžetskoj inspekciji kao i gradonačelniku Niša, od koga očekuju da preduzme nešto. Ukoliko ovo preduzeće stane, zaustaviće se i sahrane na Novom groblju što bi za grad bilo katastrofalno.

„Goric“ je nekada izdvojena iz JKP „Medijane“ na inicijativu SDocijalističke partije Srbije koji su tamo mislili da udome svoje kadrove, ali očigledno da do danas nisun imali dovpljno dobar menadžment da do danas ovo preduzeće stane profunkcioniše na pravi način.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *