Radnici „Gorice“ stupaju u štrajk upozorenja

Radnici JKP „Gorice“ danas će stupiti u šptrajk upouorenja od 14 sati zbog opšteg nezadovoljstva radnika. Štrajk predvodi sindikat Asocijacija slobodnih i nezavisnih sidikata.

Loša situacija na Novom groblju
Dopis štrajkača medijima (klik za uvećanje)

Jedan od predvodnika sindikata, Rade Rašović navodi da su radnici u izuzetno lošoj materijalnoj situaciji i da se boje otpuštanja, posle najava direktora Igora Novakovića na televiziji da će biti nove sistematizacije.

Naši glavni zahtevi su redovna isplata zarada jer nismo primili platu za avgust mesec, poboljšanje uslova raeda, preispitivanje sistematizacije od nstrane osnivača (Grada Niša), Preispitivanje zarada od strane osnivača i preispitivanje menadžmenta – kaže Rade Rašović.

Štrajk upozorenja trajaće do 15 sati, a svi zahtevi su poslati i gradonačelniku Niša.

M.S.

1 Comment

  1. Zar nije sramotno da tom Goricom upravljaju baš oni koji su je i uništili, ne zna se samo koliko ce ovoga puta tražiti novca iz budzeta grada . Bulatovic mora da ispuni zahteve ,a takodje i da podrži nova otpuštanja ali ne treba zaboraviti i ogromno dugovanje Gorice od 100 miliona prema Medijani i Objedinjenoj naplati i biće tu josš svačega

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *