Radnici Niške televizije ostaju bez plata i zdravstvenog osiguranja

Radnici Niške televizije odlučili su da stave tačku na mesecima trajuću agoniju i javno progovore o problemima koji pogađaju ovu medijsku kuću. Prema njihovim rečima, od decembra prošle godine nisu primili platu, a situacija će se dodatno pogoršati jer ostaju i bez zdravstvenog osiguranja. Uprkos molbama i apelima upućenim poslodavcima, radnici su ostali bez konkretnih odgovora i objašnjenja.

arhiva

U saopštenju koje je poslato iz redakcije u ime radnika Niške televizije, a nije potpisano od strane urednika ili novinara, ističe se da su problemi u ovoj medijskoj kući dodatno pogoršani nenamenskim trošenjem sredstava dobijenih sa Konkursa za medije 2022. godine. Račun Niške televizije, čiji je vlasnik Vidosav Vitko Radomirović, već se nalazi u blokadi. Iako je u martu odobren reprogram duga u iznosu od 34 miliona dinara, to nije donelo olakšanje zaposlenima koji su se nadali da će se uslovi za isplatu zaostalih plata napokon stvoriti.

Radnici Niške televizije, suočeni s ovom teškom situacijom, smatraju da je njihov javni istup neophodan kako bi se skrenula pažnja na nepravilnosti i propuste koji su doveli do ove situacije. Kao rezultat blokade računa i lošeg poslovanja, kvalitet i opseg programskog sadržaja su smanjeni, a pitanje opstanka same televizije je postalo neizvesno.

Saopštenje radnika Niške televizije pričitajte u celosti:

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *