Radnici: Želimo sastanak s Vučićem da nam jasno kaže da li za nas para ima ili nema!

Bivši radnici niških propalih firmi kojima država duguje zaostale dohotke okupiće se danas ispred Gradske kuće gde će zatražiti da se danas hitno sastanu sa premijerom Aleksandrom Vučićem koji postavlja kamen temeljac za gradnju fabrike Leoni. U ovoj grupi ima oko 6.100 bivših radnika ugašenih preduzeća, a juče je jednokratnu pomoć primilo skoro 2.000 radnika odnosno po 21.000 dinara.

Delegacija bivših radnika sa premijerom Vučićem

Žarko Đorđević, koji predvodi ove proteste u Nišu kaže da će preko gradskih čelnika tražiti da se sastanu sa Vučićem.

Na našem poslednjem sastanku Vučić je rekao da para, oko tri milijarde dinara, koliko nam se duguje ima. Ministri s kojima smo razgovarali kažu da nema, Zato hoćemo da se danas tamo kod gradilišta sastanemo na terenu kako bi imali jasnu sliku. Da li para za nas ima ili nema – kaže Đorđević.

Sastanak bivših radnika je zakazan danas u 10 sati.

M.S.

4 Comments

  1. Ova , naša , avangarda tj. radnička klasa dok shvati da od pare nema da vide ni dinar , ima im prodje život u čekanje !
    Zaboravili su basnu „Lisica i ovan“ … Malo je degutantno da prepričavam basnu ali će možda vredeti , budućim „avangardnim naprednjačkim“ naraštajima! Elem , vide lisica ovna i poče da ga prati a ovan u punoj snazi , fizičkoj i emocionalnoj /vidi mu se po tetrisima/! Ide ovan a tetrisi /nekad su ih zvali „beli bubrezi“ – specijalitet na skaru/, landaraju li landaraju /te na levo te na desno/ , nabrekli sam’ tako a lisica si misli – sa’ će mu otpadnu , će se otkače i ima se najedem !
    Naravoučenije : „Shvatite , kako si koj misli a meni nije lakše“ ! A , koga pa ja interesujem osim mene samoga si!

  2. Rekli su da bice isplaćeno, ali kada koje godine kog meseca e to nisu rekli tako da ono lazu te duso lazu, jer on stiti hostaplere lopove, stečajne upravnika koji prigrabili ono najbolje za sebe pa nismo dece??? Ali izgubices ili mozda i dobiti ali tesno jer dokurcio si vise los glumac si postao Aco Vucic!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *