Radnički dobija hibridni teren – počela zamena travnate podloge na stadionu „Čair“

Počeli su radovi na zameni terena stadiona „Čair“, glavni teren stadiona dobija hibridnu travu, kombinaciju prirodne i veštačke trave, a Radnički istovremeno sređuje pomoćni teren sa veštačkom podlogom. Iz Radničkog kažu da bi radovi trebalo da traju od 45 do 60 dana.

Nova podloga, koja je kombinaciju prirodne i veštačke u kombinaciji od 30% veštačke trave i 70% prirodne trave, bi trebalo da bude gotova do početka prvenstva. Navodi se da su prednosti ove trave to što omogućava savršeni kvalitet treniranja i odigravanja utakmica, otpornost, bezbednost i tehničke performanse – tereni sa hibridnom travom obezbeđuju bolju kontrolu i balans lopte.

Za početak će biti uređena samo nova travnata podloga, iako se već dugo očekuje da se sruše i oronule tribine, naročito zapadna tribina i rekonstruiše čitav stadion. Tokom radova ekipa Radničkog treniraće na stadionu Železničara, a 30. juna tim ide u Bugarsku gde će boraviti do 12. jula.

Fudbalski savez Srbije je prošle godine najavio da je „Čair“ među prvih šest stadiona na kome će biti zamenjena podloga, a među klubovima koji su se odlučili za veštačke terene su i Javor iz Ivanjice, Radnik iz Surdulice i Mladost iz Lučana.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *