„Radnički“ se priključio borbi protiv vršnjačkog nasilja

Fudbaleri Radničkog iz Niša i Borca iz Čačka priljučili su se akciji „Drug nije meta“ u organizaciji portala Srbijadanas.com. Akcija koja za cilj ima buđenje svesti o vršnjačkom nasilju i porastu nasilja u srpskim školama održava se u od sredine septembra.

vanja-k
Fudbaleri u majcama „Drug nije meta“

Na utakmici između ova dva tima, koja je završena pobedom Borca od 0:1, prisustvovali su i roditelji Alekse Jankovića, Dragana i Bojan. Aleksa je bio žrtva vršnjačkog nasilja a njegov život se prerano ugasio nakon osmomesečnog maltretiranja od strane vršnjaka, Janković je je bio veliki navijač Radničkog iz Niša, odlučio je da nasilje zaustavi oduzevši sebi život skokom sa trećeg sprata.

Kapiten Radničkog Aleksandar Jovanović pred sam početak meča uručio je porodici Janković dres sa potpisima svih fudbalera, navijači sa Čaira ispratili su ih gromoglasnim aplauzom čime su poslali poruku NE VRŠNJAČKOM NASILJU – DRUG NIJE META!

vanja-keser

– Fudbalski klub Radnički će se uvek rado odazvati ovakvim kampanjama. Cilj nam je da zajedno podignemo svest ljudi o velikom problemu današnjice a to je vršnjačko nasilje u školama. Ovaj gest je nešto najmanje što smo mogli da uradimo za Aleksine roditelje koji je bio naš verni navijač. Nadamo se da smo makar malo doprineli tome da ovakvih slučajeva u budućnosti bude sve manje, rekla je Sanja Mirković koja je ispred Radničkog podržala ovu akciju.

Aleksandar Ilić

foto: Vanja Keser

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *