“Radničkom” preti gašenje – klub u blokadi zbog 17.969.531,98 dinara!

Trenutna blokada računa Fudbalskog kluba „Radnički“ Niš iznosi 17.969.531,98 dinara zbog čega postoje ozbiljne pretnje da se “ugasi”, ukoliko se brzo ne reaguje. Kako je ranije objasnio predsednik Radničkog Radan Ilić deo ove blokade ide na tužbe bivših fudbalera pred sudom za arbitražu FSS-a.

stadion-sc-cair
foto:S.C. Čair

Nekadašnji fudbaleri Nenad Filipović i Vladimir Milenković bili su prinuđeni da svoja potraživanja zatraže ovim putem. Pored njih, svoja potraživanja traži i MD Gradnja, kao i firma Niskogradnja, a obe posluju u okviru MD Git grupacije.

Po rezultatima koje beleži, Radnički igra jednu od najuspešnijih sezona u poslednjim decenijama.

Situacija je, ipak, u potpunosti drugačija što se finansija tiče, u tom segmentu, Radnički se grčevito bori za opstanak.

Radi se o blokadi putem sudske odluke i izvršenja. Spor je vođen na osnovu ugovora o zajmu koji je nastao 19. maja 2010. godine. Firma Niskogradnja je zaključila ugovor o pozajmici 5 miliona dinara sa Radničkim.  Klub tu pozajmicu nikada nije vratio, usledila je prvostepena, a potom i drugostepena  tužba, koja bez sudskih troškova, sa kamatama iznosi 9,7 miliona, a sa troškovima izvršenja. Troškovi mogu dostići i 11 miliona dinara. Da li je to tako ili ne, ja ne mogu da tvrdim, meni je rečeno da je tada bilo priče da sa njihove strane neće biti to potraživanje. Sada klub to mora dvostruko da plati, objašnava Ilić.

Stadion je sada u rukama MD Git grupacije koja za vreme utakmica na revers izdaje stadion “Radničkom”, a u slučaju polomljenih stolica i slično ova grupacija za tako nešto potražuje sredstva od “Radničkog”.

Potražili smo komentar u MD Git grupaciji. Direktor koji je nadležan za ova pitanja juče je bio na gradilištima, a danas smo od sekretarice dobili odgovor:

Direktor mi je rekao da vam poručim da nije spreman za razgovor s vama, rekla nam je ona.

Stadion, nema upotrebnu dozvolu, a svlačionice i druge prostorije su još pre godinu dana počele da propadaju, prokišnjavaju, a table s plafona otpadaju.

A.I/M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *