Rašović tuži direktore „Gorice“ posle dobijenog otkaza

Rade Rašović, poverenik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata dobio je otkaz posle 16 godina rada u javnom preduzeću „Gorica“. Tačnije, on je odbio da lično primi pisani dokument pa će mu stići poštom. Rašović je pre dva meseca dobio upozorenje pred otkaz u kome se navodilo da iznošenjem „tajni“ iz preduzeća uznemirava javnost.

Rade Rašović

Rašović je unazad nekoliko meseci iznosio delove raznoraznih sumnji u malverzacije u ovom preduzeću, a koje je pronašla radna grupa tokom „češljanja“ poslovanja ovog preduzeća.

Tužiću sudu rukovodstvo „Gorice“ jer smatram da sam otkaz potpuno nezakonski dobio od poslovodstva. Oni zapravo hoće da „pod tepih“ gurnu sve one navode da su sahranjivali ljude u običnim daskama, a to „debelo“ naplaćivali od grada, da su novac od sahrana stavljali u svoj džep tako što su jednog dana, na priomer, od osam sahrana prijavljivali tri i još mnogo toga. Hoće da zaplaše i radnike ovim otkazom meni, ali izgleda da nisu uspeli. Ovo je i opomena svim sindikalcima da ćute jer mogu da prođu kao i ja. U suštini, i gradski oci i policija, mogu da pogledaju izveštaj radne grupe i tamo su dokazi za sve što sam pričao u javnosti – kaže Rašović.

Otkaz je aktiviran posle teksta u Gradjanin.rs o stanju u kapeli „Gorice“ i članaka u još nekim medijima kao što je, na primer, list „Kurir“.

On je naveo da će uskoro uz podršku ASNS održati konferenciju u kojoj će detaljnije izneti svoje stavova.

M.S.

2 Comments

  1. Takođe zaposlen u državnoj ustanovi,svakim danom šokirani radnici raznim malverzacijama unitar firme.Na žalost se uzdam u nadu da će nas biti više koji će poželeti stati na put poltronima koji nam vode i uništavaju javne ustanove!!!
    Uz Rašovića!

  2. Jel može neko u ovom gradu da smiri i zauzda ove direktore Groblja – Gorice. Jel Gradonačelnik Bulatović spava i posle svog haosa u ovom preduzeću . Čudnovato ponašanje prvog čoveka grada na čiju dušu idu svi otkazi u Gorici . Savet za njega – otpusti sve radnike Gorice, a ostavi samo ta tri direktora- Jovanića, Mišića i Novakovića i valjda će tada da krene tom preduzecu , a možda neće ni tada zbog halapljivosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *