Raspisan konkurs za doktorske studije

Univerzitet u Nišu raspisao je konkurs za doktorske studije za 463 mesta. 133 mesta će se finansirati iz budžeta dok je 330 samofinansirajućih. Školarina se, zavisno od fakulteta, kreće od 89 hiljada do 140 hiljada dinara.

ntv-univerzitet

Prema uslovima konkursa, za upis na doktorske studije niškog Univerziteta mogu da konkurišu svršeni master studenti sa najmanje 300 bodova i prosečnom ocenom osam ili objavljenim naučnim radovima. Za titulu budućih doktora nauka mogu da apliciraju i oni koji su fakultet završili po starom visokoobrzovnom sistemu, odnosno poseduju obrazovanje stepena VII/1.

Konkurs traje do šestog novembra, a u periodu od devetog do 20. novembra biće održani prijemni ispiti, objavljivanje rang listi, rešavanje prigovora učesnika i, naravno upis. Od 463 mesta koje su fakulteti niškog Univerziteta raspisali za doktorske studije, nešto manje od trećine će biti finansirano iz budžeta, dok će 330-oro doktoranada plaćati studije iz vlastitog džepa. Najjeftiniju školarinu od 89 hiljada dinara će plaćati samofinansirajući studenti sa doktorskih studija Elektronskog fakulteta, dok je najskuplje pohađati doktorske studije na Medicinskom fakultetu gde će godišnje samofinansirajući doktorandi morati da izdvoje po 140 hiljada dinara. Niški Univerzitet je, takođe, raspisao i konkurs za upis na master akademske studije koji traje do 30. oktobra, a konačni upis kandidat bi morao biti obavljen do 13. novembra.

Izvor: NTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *