Rasprava administratora dve FB stranice – ko je čiji i ko za koga radi!?

Na internetuu poslednjih dana vodi se žestoka rasprava koju facebook stranicu bi ljudi, koji hoće da izađu na protest „Protiv diktature“, trebalo da prate. Rasprava se zapravo vodi između dve grupe administratora.

Građanstvu koje je za proteste, a i onima koji nisu za proteste sasvim je jasno da je došlo do tačke razmimoilaženja oko radikalizacije protesta. Jasno je i da jedna grupa koja ima preko 7.000 pratioca potiče (verovatno) iz Beograda dok se „Protiv diktature Niš“ potiče iz najvećeg grada juga Srbije.

Na vest u „Danasu“, da će se protesti radikalizovati (blokiranje mostova, fakulteta, puteva…), „niška“ FB stranica je to demantovala porukom na fb „Građaninu“. Ovu drugu, prati mnogo građana juga Srbije pa i Niša tako da dolazi do izvesnog sukoba mišljenja, nesuglasica, ali i zbunjenosti onih koji ih prate. Kao i mnogo toga na facebook-u je poluprovereno, nedorečeno pa je tako nejasno ko je za blokadu, a ko nije?

U svemu tome jasno je i ko je na gubitku, a ko na dobitku.

Novi protest protiv diktature u Nišu – dodela diploma

Studenti koji organizuju protest u Nišu, danas su pozvali građanstvo da se pridruži protestima.

Protest je zakazan za 18. april u 18 sati na Trgu kralja Milana, a planirano je da pored uobičajene šetnje izvedemo i performans svečane dodele doktorskih diploma svim zainteresovanim građanima. Govorićemo i o razlozima za izlazak na ulicu, pitanjima legaliteta i legitimiteta ove vlasti. Ovo nije samo studentski protest i svi koji bi da se bore protiv medijskog mraka i slepe poslušnosti političkoj eliti su dobrodošli da nam se pridruže, poslali su medijima obaveštenje s FB stranice „Protiv diktature Niš“.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *