Rastavac: Srpski fudbal lagano „klizi“ u amaterizam

Milan Rastavac, trener FK“Radnički“ koji je u takmičarskom smislu „preporodio“ ovaj tim kaže da finansijsko stanje u klubu nije sjajno, ali da je to pojava koja vlada u svim ekipama pa tako i u timu sa “Čaira“.

acina-slika
Milan Rastavac (u sredini)

– Svi klubovi, uključujući i nas, funkcionišu sa neadekvatnim budžetima. Oni nisu dovoljni za osnovno funkcionisanje kluba. Vi morate da pravite prioritete u odnosu na isplate koje vršite, to je jedna ustaljena praksa u klubovima u Srbiji. To uslovljava da najbolji igrači odlaze iz klubova. Oni svojim učinkom pokažu da mogu da odgovore većim zahtevima i nalaze prostora da idu dalje. Male su mogućnosti da takve igrače zadržite. Ne možete im ponuditi ni deseti deo onoga što im nude ti drugi klubovi, kaže on.

Rastavac poručuje da je situaciju hitno potrebno promeniti iz korena inače je naš fudbal na putu da postane amaterska igra.

– Situacija je takva da svi isto živimo i to mora da se menja. Lagano klizimo u nešto što se zove amaterizam. Na koji način se može okrenuti situacija, to zavisi od više faktora u državi. Plate u Radničkom kasne kao i svim drugim klubovima, ja trenutno ne mogu da kažem tačno koliko, rekao je trener Radničkog.
Po rečima trenera Milana Rastavca podrška navijača potrebnija je klubu sada više nego ikada ranije jer se klub nalazi u presudnim momentima u borbi da postane stabilan superligaš.

Radnički je na putu da postane važan faktor u Super ligi i u toj borbi od presudnog značaja je podrška navijača.

– Kroz period od osam meseci koliko sam u klubu, sada nam je podrška najpotrebnija, na putu smo da postanemo stabilan i važan superligaš. Podrška je uvek bitna i važna ali nam je sada najneophodnija. Kao što znate, ne može nijedna ekipa, pa ni mi, da pobeđuje u svakom meču, poručuje navijačima Milan Rastavac.

Trener Radničkog kaže da je obaveza igrača osvajanje bodova i da nijedan klub ne može konstantno da pobeđuje.

– Imamo obavezu da osvajamo bodove, zalog za budućnost nam je da pravimo igru za budućnost kroz osvajanje bodova. Zajedno sa našim rezultatima raste i klub, a u skladu sa time potrebno je da raste i podrška navijača jer samo uz navijače Radnički može da bude veliki klub. Duboko sam uveren da će naši navijači prepoznati momenat i pružiti nam adekvatnu podršku, kaže Milan Rastavac.

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *