Razrešeni šefovi Policijske uprave Niš

Posle pokrenute istrage o samoubistvu inspektorke za narkotike Anice Mitić (32), Milisav Spasojević, Želimir Milanović i Dejan Anđelković vraćeni na ranije dužnosti, prenose Večernje novosti.

Pomočnici načelnika Policijske uprave u Nišu, Milisav Spasojević i Želimir Milanović i načelnik Odeljenja kriminalističke policije Dejan Anđelković u sredu su razrešeni ove dužnosti i vraćeni na radna mesta, na kojima su se nalazili pre dolaska u Niš. Rešenja o njihovom „pomeranju“ doneta su u Direkciji policije, posle pokretanja istrage o samoubistvu inspektorke za narkotike Anice Mitić (32). Načelnik niške policije Srđan Grekulović, koji očekuje penzionisanje krajem ove godine, zasad, ostaje na ovoj funkciji, saznaju Novosi online.

vrh-niske-policije
Milisav Spasojević i Dejan Anđelković, desno

Ovi šefovi su razrešeni nakon samoubistva mlade inspektorke, koje je potreslo Srbiju. U oproštajnom pismu, Anica Mitić prozvala je nadređene Dejana Jovanovića i Dejana Anđelkovića. Optužila ih je za mobing i šikaniranje. Jedna od najboljih policijskih službenika PU Niš napisala je i da su se zbog Dejana Anđelkovića ljudi razboljevali, odlazili na bolovanje, jer nisu mogli da podnesu torturu!

Anica-Mitic
Anica Mitić

– Bez imalo sumnje, mogu da kažem da je on najbeskrupulozniji, najnemoralniji i najbezobrazniji čovek koga sam ikada upoznala. Čovek bez savesti, morala, obraza, koji pritom nije imao pojma kako se radi posao. Isto kao i Dejan Jovanović! Ali fotelja i vlast su najbitniji, zar ne? – napisala je sada pokojna inspektorka.
Posle suicida, službe MUP-a počele su istragu. Kako saznajemo, planirano je da u roku od mesec dana budu ispitane sve okolnosti u vezi sa ovim tragičnim događajem. U Višem javnom tužilaštvu u Nišu, koje je preuzelo oproštajno pismo, uskoro trebalo bi da daju izjave članovi Aničine porodice.

Oni kažu da očekuju da se ispitaju svi navodi iz njene poslednje poruke, u kojoj je ona optužila svoje nadređene za mobing.

Inače, ovi šefovi niške policije su, posle postavljenja Srđana Grekulovića za načelnika, aprila 2013. godine predstavljeni kao kadrovsko pojačanje za grad na Nišavi.

Izvor Večernje novosti

2 Comments

  1. Ako je odgovornost vertikalna i Vi ste gospodine nacelnice trebali da budete smenjeni.Ili bar da date ostavku,bez obzira sto cete uskoro u penziju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *