Reagovanje na bombastičan naslov „Lekarka urlala, moja majka je kukala“

Snimak i sam naslov „Lekarka urlala, moja majka je kukala“ (Alo je nasumično izabran jer se pojavio u nekoliko medija) je zaprofil „današnjegčitaoca“, kome je bitno da vidi nešto nesvakidašnje ili kako  i neko drugi ima problema, ta tako „zadovoljavajući“ svoju pogođenu sujetu. U ordinaciji se nešto dešavalo. Vidljiva je i burna reakcija ordinirajućeg Doktora, ali dužnost novinara je da čitaoca na adekvatan način informiše.

za-reakciju

Reakcija na bombastičan naslov u novinama „Lekarka urlala, moja majka je kukala“, može biti samo zgražavanje i odbojnost prema prozvanom zanimanju, Ustanovi, a preko njih, Gradu i državi.

Stvarno se, čast velikom broju izuzetaka koji prvenstveno cije nesebe kao ličnosti, a onda i profesiju kojom se bave, poslije čitanja teksta iza ovakvog naslova stiče utisak da je pojedinim „novinarima“ stalo samo do toga da im tekst bude objavljen, a Urednicima da priprostom ekskluzivnošću privuku čitaoce, ne obazirući se da li će ikakvo osećanje i reakciju izazvati kod čitaoca.

Nesporno je da je do incidenta došlo, što pokazuje i obavljeni snimak koji je napravljen neovlašćeno, a sigurno nije postojala ni saglasnost svih učesnika da bude objavljen.

Trebalo je samo činjenice drugačije poređati, predočiti o kakvim vrstama tegoba se radi kod pacijenta, kako se tretiraju i onda se eventualno okomiti na možda nedolično ponašanje ordinirajućeg Doktora.
Ovako nije dobijeno ništa osim još dubljeg jaza u odnosu doktor – pacijent, na štetu ovog potonjeg.
Odgovornost za ovo je na autoru teksta.

Predrag Zlikovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *