Reformisti: Tužilaštvo i policija da reaguju povodom funkcionerskih dodataka

Grad Niš spada u red najsiromašnijih većih gradova u Srbiji, ali gradskim funkcionerima to nije smetalo da sebi nezakonito povećaju plate za 30%, saopštila je danas Reformistička stranka koja je pozvala tužilaštvo i policiju da se „pozabave“ ovim slučajem.

reformisticka-stranka

– Reformistička stranka smatra da je obaveza svih funkcionera da nezakonito stečena sredstva vrate u budžet grada, jer su to sredstva građana Niša – poreskih obaveznika. Medjutim, pored povraćaja nezakonito stečenih  sredstava, Reformistička stranka smatra da u konkretnom slučaju ima i  krivične odgovornosti, pa poziva tužilaštvo i policiju da preduzmu odgovarajuće mere, obzirom da je već verifikovano nezakonito trošenje budžetskih sredstava. Ukoliko tužilaštvo ne reaguje, to će biti prvi slučaj u istoriji niškog parlamentarizma da država odobrava nezakonite radnje državnih činovnika, čime se direktno krši Ustav Srbije. Ne sme se dozvoliti da gradski funkcioneri godinama uzimaju narodni novac, a da neki od njih kažu samo „kako to nisu znali“ ili se pravdaju time da će imati manju platu od podređenih u gradskoj upravi. Ako je nešto nezakonito, nezakonito je za sve! – navela je u saopštenju ova stranka.

ref

Ova partija, čije je sedište u Nišu kaže da „svakako treba dodatno preispitati i visine ličnih dohodaka u gradskoj upravi, u odnosu na loše rezultate rada“.

Gradjanin.rs

 

5 Comments

    1. Uvatiše li niški /vrskam ,zatoj ga tako i napisa/ start ? Doduše ,pre neki dan beše sevalo… Toj li su oni bili ?

  1. Odličan stav, ali nažalost stranke se bore za vlast upravo zbog privilegija i zaobilaženja zakona. Nije slučajno Nikola Pašić rekao, parafraziram – Zakoni važe samo za opoziciju. Nažalost zato smo došli u status da nemamo ozbiljnu državu u kojoj se zakoni poštuju. Među građanima kruži priča “ Žuti nisu više žuti, postali su zlato u odnosu na ove iz SNS-a. Vreme je da SNS ide u opoziciju, dokazali su da su najgori.

  2. Da smo normalna država, oni sami sebi ne bi ni izglasali te dodatke. I šta uopšte znači 30 posto na platu, jel nose cement. Kako rade ni ovo ne bi trebali da primaju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *