Reformistička: SNS mora da shvati da postoji zbog naroda, a ne narod zbog njih

Milan-Višnjić
piše: prof.dr Milan Višnjić (Reformistička stranka)

Udruženje predstavnika skupštine stanara ( UPSS ) su građani našeg grada koji su imali snage i hrabrosti da lokalnoj vlasti ukažu samo na jedan deo  nepravilnosti, nestručnosti i neznanja u rukovođenju gradom ali i na bahatost i nespremnost da se problemi rešavaju na civilizovani  način, sa argumentovanim činjenicama a u korist građana.

UPSS je ukazao samo na neke konkretne probleme a građani Niša su svedoci lošeg rada lokalne vlasti, počev od rada javnih preduzeća „Toplane“ preko „Parking servisa“ i „Gorice“ pa do nenamenskog trošenja petrine gradskog  budžeta.

Nažalost, za takav rad  odgovornosti lokalne vlasti nema.

protesti
slobodna ilustracija iz arhive – protest UPSS

Gradonačelnik Perišić, umesto da sasluša građane, da razmotri njihove primedbe i predloge, da koriguje ono što se može popraviti, on ignoriše UPSS i njihove opravdane zahteve i zbog tih opravdanih zahteva ih svrstava u neku političku opciju koja će se kandidovati na prestojećim  izborima. Po njemu ispada da  građani nemaju prava da daju primedbe lokalnoj vlasti, nemaju prava da se organizuju i nemaju prava da politički deluju.  Po gospodinu  Perišiću, samo on i njegova politička partija  ( SNS ) imaju pravo da se bave društvenim problemima i politikom.

Zbog nestručnog rada lokalne gradske vlasti i nekorektnog odnosa prema građanima, UPSS je zatražio njihovu ostavku. Građani su uvek u pravu i zato Nišlije aktivirajte  se  i  podržite zahteve UPSS-a jer samo  svi zajedno možemo i moramo da kreiramo politiku  lokalne vlasti.

2 Comments

  1. Profesore Višnjiću u potpunosti ste u pravu. Perišić kaže da je zahtev UPSS-a politički. To je egzistencijalni zahtev. Pa i da jeste politički, kakve to veze ima. Svaki zahtev i stav koji je korektan i pošten je opravdan i treba se boriti za njegovo ostvarenje, bez obzira da li ste pozicija ili opozicija. GRADJANI!!!, ujedinimo se i podržimo UPSS za sve ono što je u pravu (a do sada je za sve bio u pravu). Podržimo i Reformističku i sve druge (bez obzira da li su velike ili male)sve dok se bore za Niš (naravno time i za Srbiju), koji su (ali realno a ne deklarativno) protiv korupcije. Mi u Nišu podržimo Niške stanke. Stranka Zorana Živkovića više nije Niška. On je otišao u Beograd i svoj odbor u Nišu je već zapostavio. Oni se sami žale da ih on ništa ne pita, uopšte se ne bavi problemima Niša, samo im napiše saopštenje koje oni moraju da objave, pa im je tako skoro napisao neko saopštenje kako Niški odbor podržava tamo nešto što se dešava u nekoj opštini u Bgd-u !!!!??????
    Najveći problem ove države je korupcija. Samo smanjenjem korupcije, uvodjenjem pravne države može da se ide napred. Samo da smo pred zakom svi isti, ništa više i ništa manje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266