Reformistička stranka: Niška vlast potcenjuje zdravu pamet građana

Dok građani Niša grcaju u problemima i bore se za preživljavanje, lokalni funkcioneri se ponašaju totalno neodgovorno i bahato i time potcenjuju zdravu pamet građana Niša. Pošto temelj aktuelne vlasti čine SNS i SPS, ove dve stranke snose odgovornost za neverovatno ubrzani sunovrat grada u društveno-privrednom smislu, saopštila je danas Reformistička stranka.

reformisticka-stranka

– Reformistička stranka proziva lokalnu vlast zbog nepoštovanja zakona i javno postavlja pitanje lokalnim funkcionerima: Kuda nas vodi takvo ponašanje neodgovornih pojedinaca iz lokalnih struktura vlasti? Lokalna vlast ne poštuje Zakon o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija. Njegova selektivna primena kod pojedinaca, člana njihove stranke je u stvari unutarpartijski politički obračun. To se odnosi na slučaj većnika Srđana Aleksića, ali ne i na još dvojicu funkcionera za koje je Agencija za borbu protiv korupcije takođe navela da su u sukobu interesa – saopštili su niški reformisti.

gradska-skupština
Gradski parlament Niša

Oni kažu da je zabrinjavajuće što ta ista lokalna vlast ne poštuje ni sudske odluke.

– Viši sud u Nišu je u junu prošle godine doneo rešenje da je imenovanjem Ivana Vukovića za direktora Narodnog pozorišta u Nišu prekršen zakon. Gospodin Vuković je i dalje direktor Narodnog pozorišta, a u međuvremenu je i pored osporavanja stručne javnosti napravio i akademsku karijeru (postao je docent  Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu). Nažalost, nije to jedini slučaj, sličnih primera ima još u javnim preduzećima i drugim institucijama, gde SNS i SPS imaju svoje predstavnike, a preko njih i uticaj na donošenje sličnih odluka, navode reformisti.

Naravno tu je i nezakonito povećavanje ličnih  dohodaka funkcionera, što govori ne samo o nepoštovanju zakona, već i o njihovom bahatom ponašanju. Dok građani Niša grcaju u problemima i bore se za preživljavanje, lokalni funkcioneri se ponašaju totalno neodgovorno i bahato i time potcenjuju zdravu pamet građana Niša, zaključuje ova partija u svom saopštenju.

Gradjanin.rs

 

1 Comment

  1. Nažalost sve je ovo tačno. Gora lokalna vlast u Nišu do sada nije postojala. Zato opozicione stranke, udružite se i promenite ovu lokalnu vlast ali nemoj i vi da budete kao ovi. Odaberite prave ljude koji će raditi za dobro nišlija a ne samo za sebe i svoju partiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *