„Riblja čorba“ u Babušnici na Lužničkom festivalu

Lužnički festival „Lufes 2016“ biće održan kao trodnevna manifestacija od 11. do 13. avgusta na Sportskom centru u Babušnici.

alas.matf.bg.ac.rs
foto: alas.matf.bg.ac.rs

Prve večeri, u četvrtak, 11. avgusta od 22. časa koncert će održati „RIBLjA ČORBA“, jedan od legendarnih i kultnih srpskih bendova. Kao predgrupa koncertu „RIBLjE ČORBE“ od 21.30 časova nastupiće najmlađi i najperspektivniji babušnički rok sastav „FAJRONT BEND“.

Drugo festivalsko veče, petak, 12. avgust, rezervisano je za tradicionalni, deseti po redu, letnji muzički festival „LUFES 2016“, koji svojim nastupom otvara u 21.00 čas Folklorni ansambl „Doma kulture“ Babušnica, nakon čega će početi takmičenje pevača amatera u narodnoj i zabavnoj muzici uz pratnju babušničkog benda „Sok od šljiva 010“, a biće izabrana i najlepša devojka festivala. Nakon završetka takmičarskog dela i proglašenja pobednika festivala sledi koncert ZVEZDA GRANDA, Jelene Gerbec i Marka Kostića.

Treće festivalsko veče, subota, 13. avgust, namenjeno je ljubiteljima rok i pank-rok zvuka, a program počinje u 20.30 časova nastupima rok grupa „Cepeni ćunci“, „Hidrogen“, „Nablesno tesni“, „Totalni klošari“ i „Kontras“ kao uvod u glavni događaj večeri, koncert niškog Pank-Rok benda „NOVEMBAR“ koji počinje u 22.30 časova.

„LUFES 2016“, pod pokroviteljstvom opštine Babušnica, zajdnički organizuju Dom kulture Babušnica i Kancelarija za mlade opštine Babušnica.

Zainteresovani za učešće na ovogodišnjem Lufesu u kategorijama narodne i zabavne muzike, kao i devojke za izbor Mis-Lufes 2016, starije od 15. godina, mogu se prijavljivati u Domu kulture Babušnica, ili kod pratećeg benda „Sok od šljiva 010“ (Dejanu Defi Stefanoviću), najkasnije do 1. avgusta od 8.00 do 20.00 časova.

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *