Roditelji pažnja: Još dva dana za vraćanje pdv-a na bebinu hranu i opremu

Roditelji male dece u Srbiji pa i u Nišu imaju još dva dana za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a prilikom kupovine bebine hrane i opreme. Zahteve bi trebalo podnositi u filijali Poreske uprave prema mestu prebivališta roditelja. Obrazac koji je potreban za podnošenje zahteva OVDE možete preuzeti.

Andrej

Oni Roditelji koji kupuju hranu i opremu za bebu imaju mogućnost da do 15. jula predaju zahtev za refundaciju PDV-a na odreženu kupovinu.Pravo na refundaciju imaju roditelji, odnosno staratelji bebe, čiji ukupan neto prihod u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev iznosi manje od 1.012.766 dinara, objavljeno je na sajtu Poreske uprave Srbije (PURS).

Da, rok za podnošenje zahteva je do 15. jula, a kasniji termin je od 1 do 15. februara 2017. godine, potvrdili su nam u niškoj filijali Poreske uprave.

Drugi uslov je da je ukupna imovina roditelja ili staratelja, na koju se plaća odgovarajući porez, manja od 24,68 miliona dinara.

Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe može da se ostvari do ukupnog iznosa od 73.847 dinara za bebu starosti do dve godine.

Naime, kupac hrane i opreme za bebe u prvoj godini starosti bebe može da ostvari refundaciju PDV-a najviše u iznosu do 42.198 dinara, a od navršene prve do navršene druge godine, u iznosu do 31.648 dinara.

Pravo se ostvaruje na osnovu pisanog zahteva na obrascu RFNB, uz koji moraju biti dostavljeni i fiskalni računi, kao i fotokopije i spisak brojeva tih fiskalnih isečaka, navodi se na ovom sajtu.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *