Rođena braća operisana u KC Niš – za sada van životne opasnosti

Rođena braća R.V.(62) i R.V.(61), obojica iz Kuršumlije operisani su juče i noćas u Kliničkom centru u Nišu.

Oni su zadobili teške povrede donjih ektremiteta i glave u saobraćajnoj tragediji koja se juče ujutru dogodila kod mesta Barlovo kod Kuršumlije. „Oni su bili putnici autobusa Niš ekspres“ koji je saobraćao od Kuršumlije ka Prokuplju. Prema informacijama iz istrage, autobus je skrenuo na levu stranu i direktno se sudario sa kamionom tutinskih registarskih oznaka. U ovoj nesreći poginulo je četvoro putnika autobusa i vozač kamiona.

Pacijent R.V (62) koji je juče primljen sa teškim povredama ekstremiteta, nakon hitne, celokupne dijagnostike urađene odmah po prijemu iz prokupačke bolnice operisan je juče popodne i sve povrede su sanirane.

On je trenutno, opservacije radi, smešten u intenzivnu negu Klinike za anesteziju, stabilan je, svestan, komunikativan i nije životno ugrožen.

Drugi pacijent, njegov rođeni brat R.V. (61) koji je juče, odmah nakon prijema, a zbog neurohirurških povreda glave, smešten u intenzivnu negu Klinike za anesteziju, takođe je operisan sinoć, odnosno noćas.

Iako prvobitno, operacija nije bila planirana, nakon sinoćnjeg konzilijuma specijalista neurohirurgije, ipak je odlučeno da se povreda glave, hirurški sanira. Operacija je, prema rečima neurohirurga, prošla dobro i on je vraćen u intenzivnu negu. Prema poslednjim informacijama, svi vitalni parametri su stabilni, priključen je na aparat za veštačku ventilaciju, neposredno nije životno ugrožen, ali je svakako reč o povredama opasnim po život, tako da će lekari i medicinsko osoblje Klinike za anesteziju i nadalje budno pratiti njegovo stanje – napominju u Kliničkom centru.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *