Rok spektakl: Hiljade mladih i dalje uz rokenrol (foto galerija publike)

Koncert Novembra, Van Goga i Galije sinoć u niškoj Tvrđavi zaista je dostojno nosio ime pravog rok spektakla! Koncertnim nastupom ove tri grupe proslavile su 25, 30 odnosno 40 godina postojanja, a prvi pozitivan utisak je da je bilo mnogo mladih. Ovim bendovima u zbiru godina postojanja nedostaje samo pet godina da mogu da kažu da se muzikom bave ceo jedan vek.

160704-kerber-van-gog

Festival „5 do 100“ počeo je Novembar. Stariji pamte razvoj ove grupe još od vremena kada je Goran Kostić – Kosta došao iz Zagreba u Niš i osnovao „Novembar“. Ređale su se sinoć pesme s albuma „Deguelo“, „Bluz Južne pruge“, „Licem prema zemlji“ i drugih.

Potom nastupa Van Gog koji „bombarduje rokenrolom“ publiku, utrčava u masu obožavaoca… Klatno, Žurka su jedne od pesama benda koje su uz izvanrednu produkcijsku podršku festivala (ozvučenje, osvetljenje, scena) razdrmale nekoliko hiljada ljudi. Frontmen Ðule je dokazao da je jedan od maestralnih vođa jer je uspostavio neverovatnu komunikaciju sa publikom. Ovacije, aplauzi potom nastaju kada Goran šepa – Gale, iz niških „Kerbera“ izlazi na scenu gde zajedno sa Van Gogom izvode dve kompozicije.

Galija je nastupila oko ponoći. Iako su mnogi u publici malo zamerili izbor pesama na koncertu jer su baladama na početku „spustili“ obožavaoce, nastup je bio profesionalan.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *